TechSpot

Hard Drive Recognition Issue

By Redfrenia
Mar 19, 2009
  1. I have a Dell XPS 400 with what I believe is a corrupted hard drive. Replace drive with 160gb WD. Started to go through installation of XP, everything was going fine then message came up. unable to locate hard drive, if you have a disk from manufacturer use it.

    Now when I power on all I get is a black screen with blinking cursor in upper left corner. Any help??
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Make sure the 160GB drive is set properly. If IDE set it to CS (Cable Select) for this Dell
     
  3. Redfrenia

    Redfrenia TS Rookie Topic Starter

    Question

    How do I switch it, not a skilled person on computers.
     
  4. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    So what is it IDE or SATA? If it is IDE there are 3 positions for you to place a jumper. A jumper is a little piece of plastic placed in the back of the drive where the power and interface (flat) cable attach. The 3 positions are M, S and CS. There is a diagram or M, S and CS marked near the back or top of the drive
     
  5. Redfrenia

    Redfrenia TS Rookie Topic Starter

    Sata

    Sata 7200 rpm
     
  6. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Was the old drive a SATA drive?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...