Hardware failure in XP, fine in Ubuntu?

By buccaneere
Apr 15, 2008
  1. I have a Gateway laptop, MX6000. Device drivers won't load for several items, but all the hardware works in Ubuntu 7.10 (dual load machine).

    If it's broken hardware, it ain't gonna' work in ANY OS. Right? It seems somehow that Windows is stoppin' the proper drivers from loadin'.

    I've tried device uninstall, disable, safe mode, driver update and rollback, reformat original OS, re-format with eXP corp burn, psychic hotline, seance, witch doctor, etc., ...

    Any ideas?


    Already went to Gateway site, and individual hardware manufacturer's sites too. EVERYTHING.
  2. Matthew

    Matthew TechSpot Staff Posts: 5,261   +92

    I could be wrong (and if I am please, correct me), but isn't MX6000 a series of laptops? What is the exact model number of your laptop (take look at the bottom for a sticker).
  3. buccaneere

    buccaneere TS Rookie Topic Starter

    Yeahman - sure is... (5th word in my OP) - so if you're wrong, I am too!

    1st post edited to show more attempted solutions...
  4. raybay

    raybay TS Evangelist Posts: 7,241   +9

    What do you see in the Device Manager <Start> -> <Control Panel> -> <System> -> <Hardware> -> <Device Manager>

    Look for red or yellow flags next to the devices on the list.
  5. buccaneere

    buccaneere TS Rookie Topic Starter

    Yellow flags.

    What does that tell me?
  6. Gflo

    Gflo TS Rookie Posts: 81

    i got that for some ram i installed when i dual booted xp and ubuntu.

    windows wont even load up with the ram in there but ubuntu could care less
  7. buccaneere

    buccaneere TS Rookie Topic Starter

    bumpin' here...

Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...