TechSpot

I just installed an extra gig of ram but don't think my comp registered it

By treeski
Sep 10, 2008
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. The title pretty much sums it up. By every means that I know of my computer doesnt know that I added extra ram. I'm sure that it's the right type, and I didn't have any problems when booting up. So... now what?
    Thanks
  2. DaMak420

    DaMak420 Newcomer, in training Posts: 227

    few more details... what mobo do u have?

    did u go from 1X1gig to 1X2gig?
    did u go from 2X512 to 2X1gig?

    give us a touch more info!
  3. treeski

    treeski TechSpot Guru Topic Starter Posts: 870   +129

    Alright. I am upgrading from a sigle 1gig ram stick to two 1gig ram sticks.
    (From 1x1g to 2x1g)

    My motherboard is the Dell OX9238
    Thanks again
  4. tw0rld

    tw0rld TechSpot Maniac Posts: 609   +6

    Try starting the comp with only the new ram installed, ie remove the old stick and leave the new stick in see if you get any errors. Also make sure that ram is seated properly.
  5. treeski

    treeski TechSpot Guru Topic Starter Posts: 870   +129

    Ok I will try that. Does it matter which slot the new stick is in. Is there a primary and a secondary slot? Or does it not matter?
  6. treeski

    treeski TechSpot Guru Topic Starter Posts: 870   +129

    Problem solved and case closed. I had flip flopped the sticks when I was trying only the new one by itself. It worked fine. Then when I put the old one into the other slot and booted up, my comp found that I had extra memory. Thanks again.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.