TechSpot

IE 6 very slow startup 1 to 2 minutes

By Bnewman1
Apr 29, 2008
  1. I'm running Win 2k Pro & IE 6. IE6 takes 2 to 3 minutes to initialize & then connects fine. I'm going to attach Hijack log and I would appreciate any help.

    Barry
     

    Attached Files:

  2. raybay

    raybay TS Evangelist Posts: 7,241   +9

    Likely your hard drive is failing, particularly if it is a Maxtor or Samsung hard drive.
     
  3. Bnewman1

    Bnewman1 TS Rookie Topic Starter

    IE6 slow

    Wouldn't other programs also be slow?? IE is the only one that's that's having a problem. I've defragged & run Spinrite & done timing tests & everything looks fine. Once I connect to the net IE is as fast as it's always been.

    Thanks for the reply --- Barry

    Did you have a chance to review the Hijack log???
     
  4. Clear your history, cache and cookies then defrag your HDD, uninstall any toolbars you have installed and try again. If it's still the same, then get over to the Security and the Web forum to check for malware.

    Consider using an alternative web browser to IE, such as Firefox or Opera.
     
  5. raybay

    raybay TS Evangelist Posts: 7,241   +9

    That is definitely SLOW.
    But if this were common, wouldn't we see thousands of such reports every week?
    I would like to see what happens if you do a clean install, because I think you have a software issue.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...