Internet Troubles

By Ettecoude
Jul 16, 2010
Post New Reply
  1. As of late I have been having internet connection issues. When it is connected, it runs well, no lag, and I am in general happy with it. But when it drops connection, the only way that seems to get it back up is rebooting my computer, which you can guess is quite annoying. So today I went to my device manager, and under network adapters I have three separate adapters under them.

    Microsoft ISATAP Adapter #2 (Which it says isn't working properly),

    Microsoft ISATAP Adapter #3 (Same as the other one)

    Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E GBE NIC (Which is working properly)

    If anyone has any ideas on what can help please post in this thread, any other information you need just let me know in your posts.

    And thanks in advance
  2. lanceloted

    lanceloted TS Rookie

    Check that the WAN cable on your router is still connected to your DSL modem or cable modem. Check that the WAN light on the router shows activity.
  3. Ettecoude

    Ettecoude TS Rookie Topic Starter

    Yes it is connected properly, and the light on the router is on
  4. ComputerGuy55

    ComputerGuy55 TS Maniac Posts: 380   +8

    When you say it "Drops" connection, does it just do it by itself, or are you choosing to disconnect? Secondly, what have you tried to make the connection be restored?

    release/renew IP? Uninstall/reinstall network driver? use the "Diagnose" button under the "Status" of the network?
  5. Ettecoude

    Ettecoude TS Rookie Topic Starter

    Yes it does it by itself, renewed the IP, reinstalled the driver, and yes I have hit the Diagnose button.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...