Invalid configuration information - please run setup program

By nstyle
Aug 7, 2010
Post New Reply
  1. Hi I have a dell xps m1210 that show a message "invalid configuration information - please run setup program", i can not even enter the setup, when i press de F2 to enter setup it says "preparing to enter setup", but instead entering the setup it gives me the "invalid configuration information - please run setup program"

    Can anyone help me
  2. raybay

    raybay TechSpot Evangelist Posts: 10,716   +6

    How old is it. Could be a hard drive failure... can you give us the service Tag from the back of the machine?
  3. nstyle

    nstyle Newcomer, in training Topic Starter

    Yes it was a hard drive failure, but this message is shown with the new hard drive.
  4. nstyle

    nstyle Newcomer, in training Topic Starter

    Can anyone help me please?
  5. LookinAround

    LookinAround TechSpot Chancellor Posts: 8,284   +154

    My guess is it has little to do with the drive but more likely all to do with the system BIOS and your motherboard

    1. Go to the Dell support site, search on invalid configuration information. Then click Help tab to only see Help results. You'll find many with similar problem

    2. You should also look on Dell;s site as there should be instructions to reset CMOS/BIOS back to factory default

    3. If still problem, post back with findings as might indicate failure with a component on the m/b.
  6. nstyle

    nstyle Newcomer, in training Topic Starter

    I have been searching every where, but found nothing usefull, ive already replaced the cmos battery and nothing. Im driving crazy with this laptop.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.