TechSpot

Micro lag and buzzing sound in game

By sergioc2212
Oct 18, 2011
Post New Reply
  1. Hi, Ive got this problem where i got "micro" lag and an annoying buzzing sound coming from the speakers randomly when i play games or a video. Temperature of both cpu and gpu only hit about 60 C after 1 hr of play
    Things i tried:
    -Updating drivers for Ethernet adapter, bios, graphics card, Chipset and sound card
    -Changing from cable to wireless
    -Used a different router and isp
    - used headphones
    -changed the resolution on the games to lowest
    -Done a Hard drive ChkDisk run
    -Tested Ram using MemTest86+
    -Defragmented Hard drive
    And i have a laptop which is only 3 months out of the box (although its 2 years old) Its been working fine for 2 months or so it happened only 2 days ago.
    Specs
    Dell inspiron 1545
    -ATI Radeon Mobility HD 4330
    -Intel pentium T4500 (2.3 GHz,Dual)
    -IDT HD audio codec (no idea about the card specs)
    -4GB DDR2 Ram
    -500GB AHCI connected Hard Drive ( only 150GB used)
    -Marvell Yukon fast ethernet controller
    I have a youtube video showing my problem- youtube.com/watch?v=5yWf--4J728
    I also recently had a bsod before this problem I have attached the dump for this also, Dont know if this is the cause. Had to attach as a zip since raw file is 267kb.
     

    Attached Files:

  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    "And i have a laptop which is only 3 months out of the box (although its 2 years old) Its been working fine for 2 months or so it happened only 2 days ago"...
    Windows XP, Vista?
     
  3. Route44

    Route44 TechSpot Ambassador Posts: 11,966   +70

    The driver networx.sys was cited as the cause of your issues. This is part of the software NetFilter SDK that was developed by the company NetFilterSDK.com.
     
  4. Route44

    Route44 TechSpot Ambassador Posts: 11,966   +70

    Ooops! We meet again T! :D
     
  5. sergioc2212

    sergioc2212 TS Rookie Topic Starter

    Windows 7 home premium
     
  6. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Did you install Windows 7 on this 2 year old computer, or was Windows 7 pre-installed? Because this laptop was sitting in a box for 2 years, many updates are needed. If you installed Windows 7 yourself, it is possible that the network driver update is not compatible with your hardware. Do you understand where I am coming from? Windows 7 was released in October 2009 in the USA
     
  7. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    It is always nice to "see" you Route44. I really need those minidump clues once in a while...
     
  8. sergioc2212

    sergioc2212 TS Rookie Topic Starter

    right it was windows 7 that was preinstalled when i got the laptop. I am living in the Uk. I bought this from tescos since it was discontinued and i got it cheap so yes windows 7 was preinstalled. I visited the dell website with my service tag and got all the required updates. I updated the ethernet controller and the the dell wireless minicard Still no effect.
     
  9. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    How about all the Windows Updates?
     
  10. sergioc2212

    sergioc2212 TS Rookie Topic Starter

    Ive installed windows service pack 1 and the following concurrent updates. I have set it to auto update all files
     
  11. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    So hows the micro lag now?
     
  12. sergioc2212

    sergioc2212 TS Rookie Topic Starter

    its less frequent but still there. theres no change to the buzzing sound though
    i also uninstalled networx according to the minidump as well.
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...