Monitor not displaying anything with graphics card installed

By Nanjeijin
Aug 9, 2012
Post New Reply
  1. I've just recently bought brand new parts to build a desktop and everything was running smoothly until I installed the video card. The monitor wouldn't display anything anymore. After removing the video card, everything worked perfectly again. However, when the video card was plugged in, the fans were running but the monitor was still not displaying anything. Could this be an issue with the mobo, videocard, psu, or monitor?

    Motherboard: Asus P8Z77-V LK LGA 1155 Intel Z77 HDMI SATA 6gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard with UEFI Bios

    Video Card: MSI Twin Frozr iii Radeon 7950

    PSU: Corsair 750watts Bronze plus

    Ram: G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)

    Processor: Intel i7 2600k

    Monitor: ASUS VH242H Black 23.6" 5ms HDMI Full 1080P Widescreen LCD Monitor W/Speakers
  2. xcylent

    xcylent TechSpot Booster Posts: 267   +17

    Did you disable onboard video? sometimes if you use the mobo's video output it gets confuzzled when you switch to a dedicated GPU. also are you plugging everything in correctly? have you updated drivers?


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.