My system fails to turn on

By enjoyee
Oct 31, 2010
Post New Reply
  1. Hi guys,
    It would be great if you would help with my problem.
    There was a problem in my system that whenever i try to restart my system it dint turn on again and have to wait for 5 mins before i was able to start.I dint care much as i would turn off the system instead of restarting.

    But for the last couple of weeks my system is experiencing problem even when i turn it off and turn again.It takes atleats 15 mins before my system boots up and works.

    Whenever i try that on before 15 mins it would show a screen with my motherboard name simmtronics and then turn whole cpu starts when i turn on but it loses the power there after.I am not even able to enter setup screen

    This is my system configuration
    Os-Windows & and Ubuntu 10.04(both 32 bit)
    Motherboard-Simmtronic G-31E(J)
    Processor-Intel core2duo E8400 @3.00ghz
    Ram-4.00 gb but shows oly 2.99gb(usable).

    I changed my motherboard to simmtronics six months before because the intel motherboard was causing the problem of not at all turning on when i shut down.
  2. Archean

    Archean TechSpot Paladin Posts: 5,681   +86

    Have considered the probability that it may also be an PSU issue? By the way what is the make/model etc. of it, how old it is ?
  3. enjoyee

    enjoyee TS Rookie Topic Starter

    I would like to know what make and model you are referring to.

    Ram,hdd,processor-2.5 years
    monitor,motherboard-6 months
  4. Archean

    Archean TechSpot Paladin Posts: 5,681   +86

    I'm talking about Power Supply Unit (PSU). Have you checked your system with different PSU ?

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...