TechSpot

Need For Speed Underground 2 Problem

By marlsey
Mar 7, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. When i start the game, the loading page (not full screen,picture of the girl and the 2 cars) pops up and then it does nothing. Can someone help me.

    Computer Specs
    Pentium 4 2.6Ghz
    1GB of RAM
    NVIDIA Geforce 4 Ti 4200 with AGP8X 128MB(i reckon that is the problem)
    Windows XP Professional


    I have opened task manager and processes tab and after the window goes away, speed2 which is the Image name disapears.

    What can i do, i reckon its the graphics card.
  2. crazy_comp_dude

    crazy_comp_dude Newcomer, in training Posts: 57

    Computer Specs. Please remeber you need to put down computer specs so we can try and help you. :grinthumb
  3. ggootjes

    ggootjes Newcomer, in training

    is the cd in?
  4. NFSFAN

    NFSFAN Newcomer, in training Posts: 340

    Need for Speed Underground 2 fix

    Follow the steps in order to make it work:
    1. Uninstall the game
    2. Download C-Cleaner and also WINASO
    3. Install and run C-Cleaner
    4. Press Run Cleaner for each tab, then for the last tab Scan for Issues
    5. Run WINASO
    6. Restart your computer
    7. Delete all the files that are from Underground 2 :bounce: :cool:
  5. martinb1

    martinb1 Newcomer, in training

    I have the exact same problem.

    This same thing happens to me. I go to start the game and the picture with the girls pops up and then the process terminates. Have you ever used a differnt video adaptor on your computer prior to your Nvidia Geforce or do you have a video adaptor built into your main board aside from your Geforce?

    The reason I asked this is because although I have yet solve the problem, I have figured out that in my situation the problem is from some sort conflict with some video settings in the registry. I think it's from my old video card. Even though I have all the current and correct Nvidia drivers installed, for some reason it appears that the game is getting mixed up with settings in the registry from my old video card.
  6. walkdontwalk

    walkdontwalk Newcomer, in training

    WinASO. . .

    i installed WinASO, it seemed an excellent program, but i performed the "Speed Up Your Computer" thingy option, and now i cant log into windows, ,well i can, but the instant it starts logging in, it automatically logs out. . what the feck is that all about?
  7. desisunnyboy

    desisunnyboy Newcomer, in training

    make sure the driver are up to date.
    or maybe try to reinstall the drivers or try to play with different resolution.
  8. arroyos

    arroyos Newcomer, in training

    Help!!

    i have a problem in playing NFS2 as well..i cant excecute the game at all..when i insert my cd in.then error msg will pop up..error msg said the program had some serious problem and so on..

    My specs:
    AMD sempron 1.6
    512MB apacer DDR400
    triplex ati radeon 9550 256mb
    NF8 motherboard from ABIT

    can anyone help me, pls!!thanx

    p/s: i got all the latest driver..this is my new pc.i m not sure why this game dont work..
  9. NFSFAN

    NFSFAN Newcomer, in training Posts: 340

    NFS UG2 Problem

    Here is what you do:
    1. Erase the game including the directory.
    2. USE C-Cleaner and WINASO to clean up you junk files and other unused things.
    3.Restart your computer.
    4. Download and install the latest NVDIDA or ATI DRIVERS depending on your manufacturer
    5. Before installing erase the old ATI or NVDIA DRIVERS, including the directory.
    6. Install the new drivers and Restart your computer.
    7. Install Need for Speed Underground 2.
    8. Turn off Antialiasing, and in the game set everything on MEDIUM-LOW or Medium.
    9. Make sure the game resolution is 800x600 for best performance.
    10. It will help you a great deal if you buy another Graphics Card like Geforce 5950 ULTRA or Geforce 6800 GT :) :)
  10. abatage

    abatage Newcomer, in training Posts: 25

    Hey - I am having the same problem as the first post in this thread - the splash screen comes up and then goes to black for a second before returning to windows as if nothing had ever happened.

    I have contacted EA TechSupport, but have not heard from them yet. Have also tried everything that I could find on the net to try, such as removing all background tasks and running the game from a clean boot of windows.

    I have patched the game to v1.2 - here's my specs:

    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.050301-1519)
    BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
    Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHzProcessor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
    Memory: 1024MB RAM
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    Card name: NVIDIA GeForce FX 5200
    Display Memory: 128.0 MB
    Sound: Creative SB Extigy

    All of my drivers are up to date and I have made sure that this is case.

    I tried the above fix, but it did not work - the game still crashes after it goes to full screen.

    Does anyone have any other ideas that might work?
  11. abatage

    abatage Newcomer, in training Posts: 25

    Just thought I would add that I got an email from EA this afternoon that said the problem was caused by my dual display setup and that all EA games will not run on a dual display system (which is bollocks because I have run a whole bunch of EA games on here).

    Either way, I uninstalled the secondary monitor and it still had the same problem, now I am waiting to see what else they suggest.

    If I get anything helpful, I'll post it here :)
     
  12. NFSFAN

    NFSFAN Newcomer, in training Posts: 340

    Nfs Ug2 Problem

    Did you uninstall the second monitor or just unplugged it??
    If it doesn't work try this on Desktop right-click and select properties the settings and then advanced go to your NVIDIA tab and click on PErformance and Quality Settings make sure Hardware Acceleration is on Single-Display Mode. Next Force Mip Maps should be set to none. Is your game original, clone or pirated??? Make sure if it is a clone download a mini-image from game copy world or game burn world ;) :giddy: ;)
  13. abatage

    abatage Newcomer, in training Posts: 25

    I double checked those settings and they are all okay, the secondary has been completely uninstalled (even took it out in device manager just in case).

    The game is an original, I bought it the other day because it was on special at Kmart ;)
  14. NFSFAN

    NFSFAN Newcomer, in training Posts: 340

    hi there again I really come down to think it is your Sound Card because it is external take it out and then try :approve:
  15. abatage

    abatage Newcomer, in training Posts: 25

    Tried that too man, but no luck.

    I got the final word from EA - basically, stop trying and take it back to the store and get another copy.

    Thanks for all the attempts, but I think I will send them a big fat warranty claim.
  16. NFSFAN

    NFSFAN Newcomer, in training Posts: 340

    Hey did you try updating your NVIDIA Drivers to 77.77 Forceware??? If not update them, also if they don't work try downloading the detonator drivers that should work for sure. Also make sure you delete the old Forceware so they don't conflict. One thing i know it is certainly not your components maybe some driver issue. Try a search on google see what comes up.
  17. abatage

    abatage Newcomer, in training Posts: 25

    Yeah I am using detonators already and have made sure that they are up to date... thanks tho :)
  18. TekHousE

    TekHousE Newcomer, in training


    This is probably bad advice..sounds stupid but NFSU2 won't run with 77.77 drivers!! I had just installed them on my pc and the game refused to start. I rolled back to 71.89 and the game is running no problems again! I think the reason may be that the 77.77 have support for SLi and this may be causing the problems with NFSU2??

    ANyway switch back or roll back to 71.89 and the game will work! :)
  19. abatage

    abatage Newcomer, in training Posts: 25

    I'll try going back to 71.89 and let you know how it goes :)
    Thanks for the suggestion!
  20. speeder94

    speeder94 Newcomer, in training

    Hi my problem with nfsu2 is that whean i start the game it closes and sends a message saying that "speed2.exe has encounterd a problem and needs to close". Even if i insert cd 2. Here's my computer specs:


    Operating System Microsoft Windows XP Professional Service Pack 1 (Build 2600)
    System Memory 256.5
    Processor Speed 1002.5
    DirectX Version 9.0c
    Display Device NVIDIA GeForce FX 5500
    Display Memory 128.0
    Display Driver 6.14.10.7772
    Sound Device C-Media Wave Device
    Sound Driver 5.12.01.0639
  21. NFSFAN

    NFSFAN Newcomer, in training Posts: 340

    Wow man this thread is 2 years old, but anyway, install the latest patch
  22. MuzAlvi

    MuzAlvi Newcomer, in training

    HELP!
    i just want to know what's C-Cleaner and WINASO, where from i can download it? and how does it work?
    i've troubles playing NFSU4, but seems like if i clean my system using these softwares then may be it would start working properly.
    if it doesn't then i'll again need your help. Please tell me about C-Cleaner and WINASO first.
    THANKS!
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.