TechSpot

New graphics card lag

By Krystianb
Jan 12, 2011
Post New Reply
  1. Hey guys i have bough a new Video card today Ati Radeon HD 4350 but i have a problem.. When ever i run the graphic card my whole computer goes very slowly for example it takes 10 seconds to load My Computer And also when i tried to run a game i had 1Fps... Before this i ahd a 256mb Video card and had 20 - 30 FPS.

    - Ms Windows XP Home SP3
    -Amd Athlon 64 Processor 3200+
    - 1.5 GB Ram.
    - Ati Radeon HD 4350 512Mb
     
  2. TomSEA

    TomSEA TechSpot Chancellor Posts: 2,559   +599

    Sounds like a conflict of some sort. First things first - do you have the latest ATI drivers installed?
     
  3. Krystianb

    Krystianb TS Rookie Topic Starter

    Well yes, im not 100% sure but i got a CD with the Video card and installed it.
    I am sure that installed the latest Drive's also im pretty sure My computer meets the requirements for the Video Card ..
    Req Here:
    PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard
    300 Watt or greater power supply (350 Watt for ATI CrossFireX™ technology in dual mode) is recommended
    Certified power supplies are recommended.
    1GB of system memory recommended
    Installation software requires CD-ROM drive
    DVD playback requires DVD drive
    Blu-ray™ playback requires Blu-ray drive and full 1080p display requires a 1080p-capable monitor
    For Microsoft DirectX® 10.1 support, Windows Vista® Service Pack 1 is required
    To enable dual mode ATI CrossFireX™ technology, a second ATI Radeon™ HD 4350 Series graphics card, and an ATI CrossFireX Ready motherboard are required
     
  4. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 6,980   +362

    Since ATI/AMD publishes a new graphics driver suite every month, any CD you get with a graphics card will be out of date. It's just a matter of how much. It should work but it's not the most recent. For the most recent driver for your graphics card, go to the AMD website here: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
     
  5. Krystianb

    Krystianb TS Rookie Topic Starter

    The Drivers Dont help? What may be the problem...
     
  6. DokkRokken

    DokkRokken TS Rookie Posts: 267

    Dumb question, but did you uninstall your previous card's drivers?
     
  7. Krystianb

    Krystianb TS Rookie Topic Starter

    They were deleted. But if this helps Tommorow i will be formatting my computer and then installing the driver's etc. if that doesnt help i will post on here unless somebody may know what the problem is ;/
     
  8. DokkRokken

    DokkRokken TS Rookie Posts: 267

    I'd be certain a full format, and fresh driver install will alleviate all your problems. As TomSEA said, it sounds very much like a driver issue.

    However, do make sure you use the latest drivers from AMD's site. For one, they are often better optimized for your card, so you'll get a little more performance out of it. And, Catalyst Control Center has been revamped for better navigation.
     
  9. Krystianb

    Krystianb TS Rookie Topic Starter

    Could you give me a Link to Ati Radeon HD 4350 512mb DDr2 Video Card Driver's ? im not sure if i downloaded the right ones, Also how do i delete my old card's driver's sorry guys im kind of noobie.
     
  10. TomSEA

    TomSEA TechSpot Chancellor Posts: 2,559   +599

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...