new mobo not working

By duomaxwell
Dec 6, 2006
  1. hello

    I've got a new motherboard, cpu, ram, and video card. I'm using a used hard drive from my previous pc that is already formated.
    hear is a list of the new hardware:



    video card-


    so this is what is going on.
    when you boot the pc a goes through some stuff and then stops at a screen that says :
    PXE-E61: Media test failure, check cable
    PXE-M0F: Nvidia boot agent
    Disk Boot failure, insert system disk and press enter

    why is my video card failing? and my disk boot too?
  2. vintwala

    vintwala TS Rookie


    Here are the beep codes,

    Beep Codes:
    1. No beep at all - this means your motherboard is dead, either due to a defective or underpowered power supply, poorly seated CPU or RAM, or a dead-on-arrival board
    2. One beep - board is working fine
    3. One long beep then machine shuts down - faulty, improperly installed or missing CPU
    4. 1 short(Beep) System booting is normally
    5. 2 short(Beep) CMOS setting error
    6. 1 long - 1 short(Beep) DRAM ERROR
    7. 1 long - 2 short(Beep) Display card or monitor connected error
    8. 1 long - 3 short(Beep) Keyboard Error
    9. 1 long - 9 short(Beep) ROM Error
    10. Long(Beep) continuous DRAM isn't inserted correctly.
    11. Short(Beep) continuous POWER supply has a problem
    12. A two-tone siren, generally caused by overheating or out of specification voltages.
    13. Four beeps then machine shuts down. This is because this version of the BIOS will shut down your machine if no fan tachometer signal is detected on the fan header. Make sure you attach a fan to the FAN1 or FAN4 header or clear CMOS to reset to default (no checking).

    Make sure your cables are not gounding anywhere. Specially your IDE cables, because I once had my IDE cable stuck under the motherboard and it did the similar thing. Also first try using just the cpu, HDD, and memory. Plug all the other components later.

    Hope this helps.
  3. duomaxwell

    duomaxwell TS Rookie Topic Starter

    thank you very much for your help. still a work in progress, i'll post an updat in a little.
  4. duomaxwell

    duomaxwell TS Rookie Topic Starter

    i've booted the pc with a windows cd and it says it repaired it and i can get to the sign on screen, however i have to activate windows again. but my ethernet connection is not working yet and i can't get past the sign on screen with out it...sigh. The boot disk failure is still there when i don't use the disk though. i'm stuck
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...