TechSpot

No display on TV after installing GF4 MX-440 8X

By markcoronado
Dec 5, 2010
Post New Reply
  1. I've been searching everywhere to solve my problem & I think I may get some help here.

    I wanted to watch some video from my computer on my TV screen so I bought a new unopened GF4 MX-440 64MB AGP 8X with VGA & S video out.

    I know this is an old card but I installed it so that I could hook up to my TV via S video cable.

    The computer is a Dell Dimension 4600 Pentium 4 2.8gh with 2.5Gig Ram.

    My original Graphics card is integrated with the
    motherboard.
    Operating system is XP Pro Service Pack 3.

    When I installed it,the computer recognized it & installed it with no problem.
    I then upgraded the driver with the latest from the Nvidia site.

    When I connect it to the TV via S video cable & select S video input on the TV remote I get nothing & in the Nvidia control panel I did the Television setup wizard & selected clone, & when it finishes it says When you click finish your new television settings will be applied, TV, Connection Type:S-Video, Signal type: M/NTSC
    Still nothing on the TV screen.
    I tried the Rigorous display detection & the Force television detection & rebooting with no results. I also tried booting without the monitor hooked up to see if it would show up on the TV, but nothing happened.

    If I go to Device Manager it says it's working properly & the only Display adapter that is listed is the MX 440.
    Under Monitors there is 3 Default & 1 Plug & Play Monitor listed & they are all enabled & working properly.

    If I go to Control Panel, Display, Properties, Settings, there are 2 screens showing.
    #1 is Plug&Play monitor on NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X
    #2 is Default Monitor on NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X & the box is checked for extend my windows desktop onto this monitor.

    I hooked up my Sat receiver via s video to the TV & it works so that rules out the TV.

    I also have a HP Pavillion a340n so I installed the MX440 in there & the results were the same, nothing on the TV screen.

    I'm not sure what I'm doing wrong.

    I would appreciate any ideas on how to get it to display on my TV screen.
     
  2. SNGX1275

    SNGX1275 TS Forces Special Posts: 10,682   +393

    Try 800x600.
     
  3. markcoronado

    markcoronado TS Rookie Topic Starter


    I'm sorry I forgot to mention that I tried the different resolutions.

    Thanks for the suggestion.

    I have a feeling that this problem is going to end up being something simple like a wrong setting.
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...