TechSpot

No Internet

By philthyphil
Feb 10, 2009
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. my grandson has a asus ,with vista home premium...intel centrino duo...he doesnt know why,[I suspect deleting on his part] but, although the signal for the internet is classed as strong and informs you that you are on the internet...theres no way you can go on the internet...???have tried the laymans tricks of sytems restore to no avail...it just wont....any ideas what the problem is...thanks ...philthyphil
  2. mscrx

    mscrx TS Rookie Posts: 829

    just some thoughts...
    having a strong signal means having a good connection to a wireless access point. assuming that the wireless access point connects you to the internet I'd make sure it really is connected to the internet.
    can you test with another computer? can you ping any internet ip or website e.g. (from cmd type "ping google.com" w/o quotes). something installed lately - firewall program ect?
    there is alot of things that could have went wrong.

    please post back
  3. philthyphil

    philthyphil TS Rookie Topic Starter Posts: 35

    thanks for the reply mscrx,theres good conectivity to other p/cs...my laptop is at present using it and the main desktop also...could try disconnecting the firewall I guess...goodness knows what he's done,guess it'll have to go into the shop...thanks for the interest...philthyphil
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.