TechSpot

No signal on Monitor, Keyboard, or mouse W98-Dell

By spinlax10
Dec 7, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hello,

    I have a Dell Dimension 4100 with windows 98.
    The computer was working fine, I tried to add more memory and accidently put the stick of RAM in upsidedown.

    When I put it in right side up, I do not get a signal on the monitor, keyboard, or mouse anymore.

    The fan works(powered off of the motherboard)
    The other fan works fine.
    The battery CMOS is fine-had it tested.
    The jumper is on pings 1 and 2 of the motherboard.
    I tried resiting all cards and memory-only using one stick of 128mb RAM.

    No beeps, so I know the memory is working fine. It seems that the motherboard is just not powering up the monitor/keyboard/mouse for some reason.

    Any suggestions??

    Thank you.
  2. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 8,432   +218

    Probably shorted the memory slot which in turn damaged the motherboard.
  3. spinlax10

    spinlax10 TS Rookie Topic Starter

    Mobo

    Thank you for replying. I tried again tonight to start up the machine.

    Usually, the computer would boot up the floppy drive, but it seems that the motherboard doesn't even notice there is one.

    The cd drives eject (DVD drive and a CRW drive) so they are working.

    Is it possible for the motherboard to give power to the fans, drives but not the monitor/keyboard/mouse??


    If I replace the motherboard, can I keep everything else (HD, video cards....)

    Thanks.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.