No sound from the internet unless I use headphones

By mescallw
Oct 29, 2010
Post New Reply
  1. System:

    HP dv5 Laptop
    Intel Core 2 Duo T5800
    4gb RAM
    Windows Vista SP2

    Here's the deal. Itunes and Windows Media Player can play music both through the computer speakers and through headphones. When I load up youtube or any other websites with sound, I get nothing through the computer speakers. However, the sound will play through the headphones. I have checked all of my internet options to make sure "play sound in browser" was checked, etc. I have confirmed that all of my audio codecs and drivers are up to date. I checked control panel > hardware and sound > sound, and made sure all of my volume settings were at full, and nothing was muted. Something interesting that I noticed was that when I go to system sounds, I cannot hear/test any of my system sounds. Also, windows does not play the start-up/shut-down noises.

    Any help would or suggestions would be greatly appreciated. Thanks guys.
  2. EDO219

    EDO219 Newcomer, in training Posts: 298

    When I encountered similar issues in the past, entirely reinstalling the audio drivers often worked. Repairing the drivers probably will not.
  3. schang3

    schang3 Newcomer, in training

    If you try to switch from headphones to speakers remember that you have to first exit your web browser and reopen it(this also applies to itunes etc) ppl often tend to forget this.

    If this doesnt work i suggest gouing to sounds under the playback and make sure speakers is checked.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.