TechSpot

Outlook express affects audio control

By teddibear
Oct 28, 2008
  1. Every time I compose a new message in Outlook Express and use MIDI music as a background the SW SYNTH in audio gets knocked back to zero. This only happens in OLEXP, toherwise MIDI's play OK.
    Running Windows XP Pro SP3 OLEXP 6.0
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    What is your computer? Make and model?
     
  3. zipperman

    zipperman TS Rookie Posts: 1,179   +7

    Thats a new one

    I receive email with playing music,like greeting cards,but see no way of
    composeing a new one from me.Maybe forwarding 1 i received.
    Is that what you mean ? How is this done ?
    :confused:
     
  4. almcneil

    almcneil TS Guru Posts: 1,277

    I just checked OE settings and didn't see anything to do with music. My next suggestion is to check for spyware. Are you already doing that and what utilities do you use?

    Best,
    -- Andy
     
  5. teddibear

    teddibear TS Rookie Topic Starter

    Operating System
    OS Name Microsoft Windows XP Professional
    OS Version 5.1.2600
    ServicePack 3.0




    Center Processor
    CPU Name Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz
    Code Name Model 4, Stepping 7
    Manufactory GenuineIntel

    Motherboard
    Model P5L-MX
    Manufactory ASUSTeK Computer INC.
     
  6. teddibear

    teddibear TS Rookie Topic Starter

    Nod 32 and Threatfire
     
  7. teddibear

    teddibear TS Rookie Topic Starter

    In Outlook Express when composing a new message, go to the top of the page and click on FORMAT. You will get three choices....background colour, picture or SOUND. Click on Sound and BROWSE to your Music File and Select whatever you like. Once loaded you can opt to have it played once or continuously depending on the original length of the song or the length of your message.
    Teddibear.
     
  8. CCT

    CCT TS Evangelist Posts: 2,653   +6

  9. teddibear

    teddibear TS Rookie Topic Starter

    CCT- Excellent....Thanks...TB
     
  10. almcneil

    almcneil TS Guru Posts: 1,277

    Did you resolve your sound issue? I'm curious because I've had a few customers who've had sound issues that turned out to be due to spyware.

    -- Andy
     
  11. teddibear

    teddibear TS Rookie Topic Starter

    Andy- problem resolved-not spyware......Teddibear
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...