TechSpot

P5V800 automatically powers on but can't boot, no display

By hriant88
Jan 18, 2012
Post New Reply
  1. I have a P5V800 box that automatically powers on when I turn on the ATX power switch. The green LED and CPU fan were always on, but won't boot, and no displays at all on the monitor. The machine was working before till I removed the button battery on the motherboard. Any advice on how to fix this are bery much appreciated!
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    "The machine was working before till I removed the button battery on the motherboard"...
    Why did you remove the CMOS battery in the first place? By doing this, you cleared the data that the computer needs to be able to start up. Did you replace the battery?
     
  3. hriant88

    hriant88 TS Rookie Topic Starter

    I was probably looking for a battery for another machine. So I took out the battery as I didn't use the machine for a long while. I didn't replace it and just left the machine for about 3 years till now as I am thinking to use for a project but it's not working now..

    Was it the case that the BIOS was gone since I took out the battery and didn't replace it?

    Thanks,
     
  4. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    If you installed another button battery (CMOS battery) and you still can't even see the boot or bios screen, the motherboard is toast
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...