Problem with soundMAX integrated audio

By cranz
May 20, 2009
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. ok ...first off i am very inexperienced to computers so if u need to dumb something down for me please do so.

    i use WMM (windows movie maker) to create videos.
    i use a ATI tv wonder pro capture card to record from my 360
    i also use justin.tv to broadcast my live video game sessions

    so the story goes...i noticed there isnt any sound for when i broadcast live on justin.tv, so i looked at the settings and noticed it uses my soundMAX integrated audio. so i tried fixing it through many different ways, trying to find new drivers, using windows troubleshooter to try to repair it, looked thru different forums, etc...

    i noticed after doing all of these things that my WMM's audio was slighty laggy, basically 1.5 times slower than the video and it wasnt like that before ...

    if ANYONE has any help or ideas to help me solve this problem it would be greatly appreciated

    (sorry about long post)
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 20,682   +153

    You could ditch the on-board realtek audio and buy a better Creative or M Audio PCI sound card
  3. cranz

    cranz Newcomer, in training Topic Starter

    thats a good idea, could i buy those online?
  4. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 20,682   +153

    We know nothing about your computer, but if you just want something like a simple PCI sound card, check out http://newegg.com for some choices
  5. LookinAround

    LookinAround TechSpot Chancellor Posts: 8,358   +167

    Getting a new sound card will certainly help (and can offer other advantages) but in the meantime to undo what ya did.. have you simply tried uninstalling the current sound card drivers? then reboot and let it reinstall?

    And to uninstall advise you FIRST lookin Add/Remove Programs (not device manager). Remove any SoundMax entry. Then check and uninstall via dev mgr then reboot
  6. cranz

    cranz Newcomer, in training Topic Starter

    well i tried uninstalling soundmax and realtek 97, and when i rebooted it said that it doesnt have the software it needs, this sux, i shouldnt have messed with it in the first place. and now i dont have audio...i'll prob just get another PCI soundcard to completely resolve the problem
  7. LookinAround

    LookinAround TechSpot Chancellor Posts: 8,358   +167

    just click here

    find your mfr web link, look up your computer model on their site and download your sound card drivers they provide for your computer model
  8. cranz

    cranz Newcomer, in training Topic Starter

    thnx alot dude...i got my sound back.... altho the volume for WMM is still messed up, but im not really worried about that at the moment...im just glad to have sound!

    ; )

    thnx and this website rocks!
  9. cranz

    cranz Newcomer, in training Topic Starter

    wow never mind it actually did fix wmm too!! thank the heavens!
  10. LookinAround

    LookinAround TechSpot Chancellor Posts: 8,358   +167

    Just wondering... does that mean everything is fixed? or you mean all other stuff is fixed but you still have original problem?
  11. cranz

    cranz Newcomer, in training Topic Starter

    ya the audio for my broadcast still doesnt work : (
    so i still have the original problem, and i have no idea how to fix it, i even asked all the mods and admins for the website and they didnt really say anything : (
     
  12. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 20,682   +153

    So, we are back to this solution?
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.