Realtek AC97, sound from one speaker only

By Khris
May 17, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Ive had this problem for a while and i cannot seem to figure it out myself. I Ihave a 2ch speaker system with sub and the sub and the left channel work fine. I try playing music with right channel sound and i can hear it very faintly if i turn it up. I was wondering if maybe its a common problem and an easy solution :p, i somehow doubt it though. Anyways thatnks for all input. Also ive downloaded all its latest drivers.
  2. Nodsu

    Nodsu Newcomer, in training Posts: 9,431

    Don't laugh now..

    Did you plug the cables in properly? Do it again. Are you sure you haven't set the balance all the way to the left? Check it again.

    Swap the cables around and see if you lose the sound from the left speaker now.
  3. Khris

    Khris Newcomer, in training Topic Starter

    My speakers are all hooked up right, of that im sure :p
    Also, my balances are all set properly, That was the first thing i tried.
    Any suggestions?
  4. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 8,385   +205

    I could be wrong but your speakers are plugged into the green jack, correct? Do you have a headphone set to plug into that jack to test it? If it's not the motherboard jack then it could be the speaker plug or the wiring to right speaker or from the built in speaker amp.
  5. drpellypo

    drpellypo Newcomer, in training

    Hi,

    Your problem is your MOBO connectors. If it's an MSI board you should have another two sockets on the front of side of your base unit. Try the other green socket.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.