Realtek ac97

By ponk
Aug 29, 2009
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. when i plug my speakers in it says "Please stop other audio aplications before starting" but there is no applications running. try'd every thing i can think of even formated but still no sound. does anyone Know how to fix this
  2. raybay

    raybay TechSpot Evangelist Posts: 10,716   +6

    Perhaps you have the incorrect RealTek AC97 driver installed? or that it doesn't like your repeatedly plugging in the speakers.
    Doi you have any red or yellow flags in the Device Manager?
  3. ponk

    ponk Newcomer, in training Topic Starter

    nothing in device management, trying to find the audio drivers for the mother board but not sure which is the right one. i have foxconn n15235
  4. raybay

    raybay TechSpot Evangelist Posts: 10,716   +6

    If there are no flags in the Device Manager, then you have the correct drivers...
    It is possible the audio has been overdriven as is no longer viable as an audio source.
  5. ponk

    ponk Newcomer, in training Topic Starter

    so wat would you sugest doing
  6. davexnet

    davexnet Newcomer, in training Posts: 27

    Look in the add/remove programs for the realtek audio drivers. Remove and reboot.
    Does the OS install drivers or otherwise prompt you ?
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.