TechSpot

Reformatted but no internet

By AyvuirRed
Apr 10, 2010
  1. I just reformatted my computer and its able to turn on but there is no internet connection whatsoever. the ethernet cable is plugged in but network connections shows no connections. i also do not know what drivers i am supposed to download and where i am supposed to download them from. help please
     
  2. captaincranky

    captaincranky TechSpot Addict Posts: 11,690   +1,879

    You need to reinstall the ethernet (LAN) driver. You'll need to tell us the make and model of your computer or motherboard in order for us to direct you to where you can download it. You may not have sound either, have you checked?
     
  3. AyvuirRed

    AyvuirRed TS Rookie Topic Starter

    how can i figure out the exact make and model? and there is no sound either.

    -edit-

    i think the motherboard is abit NF7-S2
     
  4. captaincranky

    captaincranky TechSpot Addict Posts: 11,690   +1,879

    If you have other access to internet, you can download this file, "System Information for Windows" here; http://www.gtopala.com/siw-download.html

    You must download the, "SIW Standalone (English-Only)" version on that page. Copy the file to your desktop, and double click it to run. (There's no installation). In the left pane you will see the list of functions.Under "hardware" click "system summary", and "motherboard".

    If the board is what you say it is, you can go here; http://www.abit.com.tw/page/en/moth...1000&pTITLE_IMG=/motherboard/images/title.gif to download your drivers.

    BTW, you'll need the video driver also, unless you have a separate video card. In that case, you would either go to Nvidia or ATI's site for those downloads
     
  5. AyvuirRed

    AyvuirRed TS Rookie Topic Starter

    Manufacturer is abit
    model is NF7II series
     
  6. captaincranky

    captaincranky TechSpot Addict Posts: 11,690   +1,879

    That link is posted above.
     
  7. AyvuirRed

    AyvuirRed TS Rookie Topic Starter

    on the abit site(cannot post links yet) has the drivers for my motherboard, but the driver mirrors are all broken.
     
  8. captaincranky

    captaincranky TechSpot Addict Posts: 11,690   +1,879

    Yeah, their page wouldn't load fully for me either, so I suppose we'll need to be patient. If this is an Abit board in a manufacturer's prebuilt machine, such as HP or Dell, you could also get your drivers from there. In fact it might be preferable.

    You can click our "drivers" page also. Only trouble there is there are 802 LAN drivers shown. It might take awhile to sort that out.
     
  9. AyvuirRed

    AyvuirRed TS Rookie Topic Starter

    Its in an anlienware case if that would cut any down.
     
  10. captaincranky

    captaincranky TechSpot Addict Posts: 11,690   +1,879

    Try their page. Alienware is Dell I believe.
     
  11. LookinAround

    LookinAround Ex Tech Spotter Posts: 6,491   +183

    You sure you don't javascript or something blocking? As i see support for both NF7-S and NF7-S2. The driver download links for both boards seem to work for me.

    Try a different browser (e.g. IE vs. Firefox). What country are you in?
     
  12. AyvuirRed

    AyvuirRed TS Rookie Topic Starter

    I got the internet working, but now i need the sound drivers.

    -edit-

    have sound card drivers, sound and internet now work. thanks very much.
     
  13. AyvuirRed

    AyvuirRed TS Rookie Topic Starter

    Im in US and i just clicked on IC Plus Family IC+ 10/100 Lan Driver for both US and Europe and the links were both broken.
     
  14. captaincranky

    captaincranky TechSpot Addict Posts: 11,690   +1,879

    I gave permission for the prime script in FF, perhaps I missed one?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...