TechSpot

Rise Of Legends Installation Hangs

By Quipster
May 5, 2007
  1. Hi guys.

    Yesterday I bought ROL from EB-Games... Today, I tried to install it. It froze. My mouse stopped working, no keyboard, nothing. I could still see the install, and my desktop behind it, but I could not do squat... the clock even quit. This happened on the first of 4 disks. So, I booted and tried again. This time, the same thing happened on the 2nd disk... So, I attempted a "clean boot" with no results. I tried to install it in safe mode, but got some "could not install install shield runtime script" This is really ticking me off, but I am pretty sure its not the cd.

    # AMD Athlon 64 3800+ w/ 512K Cache (Socket AM2)
    # AMD Retail Heatsink and Fan
    # Asus M2N-E w/ DualDDR2 800, 7.1 Audio, Gigabit Lan, PCI-E x16
    # OCZ 2GB PC2-6400 Gold Dual Channel DDR2 Kit (2 x 1GB)
    # Antec Nine Hundred Ultimate Gamer Case
    # Muskin 550W Railfusion PSU
    # Matrix Orbital MX211 USB Character LCD (Black w/ white backlight)
    # Antec 120mm Blue LED Fan
    # Western Digital 320GB Caviar SE 7200rpm ATA100 w/ 8MB Cache
    # ACP ATA 100/133, 80-pin IDE cable, 24in.
    # LG Super Multi DVD Writer 18x18x8 DVD +/-RW Dual-Layer w/ Lightscribe, Black (OEM)
    # XFX GeForce 8800 GTX 768MB PCI-E w/ Dual DVI, HDTV-Out
    # Onboard 8-Channel 7.1 Audio
    # Onboard 100/1000 Gigabit Lan
    # Logitech Cordless Desktop LX 501
    # Logitech G7 Laser Cordless Mouse
    # Microsoft Windows XP Home Edition oem

    And DX is updated, as well as the video driver.

    Any help at all is greatly appreciated...
     
  2. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 8,456   +228

    I think the minimum recommended power supply for a single 8800 GTX is 450W so your PSU is inadequate for your otherwise powerful rig.
     
  3. Quipster

    Quipster TS Rookie Topic Starter Posts: 30

    Actually, that list is wrong. I have a 550w Mushkin PSU.
     
  4. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 8,456   +228

    I'm just speculating but could your IDE cable be too long and the signal is degrading? Can you try an 18" long cable or will it be too short? BTW, it should be listed as a 40 pin, 80 wire cable.
     
  5. Quipster

    Quipster TS Rookie Topic Starter Posts: 30

    YOU ARE A GOD !

    I changed my IDE cable, and BAM, no problem atall. Thank you so very much mate!
     
  6. Condor

    Condor TS Maniac Posts: 461

    impressive=]

    cheers
     
  7. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 8,456   +228

    You're very welcome. Even a blind squirrel finds an acorn once in awhile. :)

    And I compliment you on posting your complete PC specifications. It helped a lot.
     
  8. Quipster

    Quipster TS Rookie Topic Starter Posts: 30

    Aie. I know what its like to try to do PC repair with no specs... Its like a needle in a haystack... :p
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.