TechSpot

SB PCI 128 problems...........HELP..............

By mikey45e
Jul 19, 2005
  1. SB PCI 128, installed with all drivers, got sound but real scratchy.
    1. intel p4 2.5
    2. board- ecs p4vxasd2+
    3. win xp.

    4. help lol
     
  2. SOcRatEs

    SOcRatEs TechSpot Paladin Posts: 966

    Hello! Welocome to TechSpot

    mikey45e, does this mean engine 45?

    You have onboard sound
    AC97 Audio Codec: Compliant with AC97 2.2 specification
    May or may not be a prob.

    Try uninstalling any SB drivers/software (SBliveware), shut down
    the computer, then remove SB card.

    Reboot to bios and disable the onboard sound, save and exit.
    Befor booting into windows, install the SBcard in the bottom
    (farthest from video card) PCI slot. (or atleast not the slot just below it)

    Then boot normal to windows, have the SB cdrom
    in the cdrom, cancel auto detect and install from the cd.

    This should fix it but chance it could somthing else.

    G'Luck and post back!
     
  3. mikey45e

    mikey45e TS Rookie Topic Starter

    engine 5, and thanks so much worked like a charm.
     
  4. SOcRatEs

    SOcRatEs TechSpot Paladin Posts: 966

    No problem.
    Glad ta help out. :bounce:

    I was reserve Rual metro here in Az.
    I am still part of a bush crew for desert fires.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...