Sound card failure? (SB Audigy)

By Deezer
Dec 27, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I have an HP Pavilion a750e with Windows XP. Device manager says "Creative SB Audigy 2 ZS (WDM)". Computer has three jacks in the front: headphones, line-in, mic.

    My line-in and mic jacks (front and back) stopped working recently. Today the headphone jack on the soundcard stopped working. The headphone jack in the front still works, but this seems to be the only thing that works.

    I tried updating the driver for the heck of it, but the installer said "Setup could not detect any Sound Blaster Audigy 2 on your system."

    Does anyone know what is wrong? Thanks for reading.
  2. Federelli

    Federelli Newcomer, in training Posts: 382

    Check wether something is muted.

    Otherwise, the plugs might be dirty.
  3. Deezer

    Deezer Newcomer, in training Topic Starter

    I had the volume on everything pretty much cranked while testing.

    Tried several different cables, and the front and back jacks went out at the same time, so I doubt anything is dirty. :(
  4. Deezer

    Deezer Newcomer, in training Topic Starter

    Never mind, I fixed it. :D

    If anyone else has this problem, check out the SB FAQ -- the "cleansweep/reinstall" method worked.
  5. David Alexandru

    David Alexandru Newcomer, in training Posts: 43

    reinstal your software.....if it doesn't work...change your soundcard
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.