TechSpot

Spliting sound in Realtek HD audio manager

By man_heat
Mar 6, 2008
  1. so i cant get my sound to split through the rear speakers, and when i test my speakers on the audio manager only the front two respond!
    any suggestions on how to fix the problem?
    i'm using xp as well
    cheers
     
  2. turbo1

    turbo1 TS Maniac Posts: 360

    what audio codec do you use?

    is it onboard sound or a PCI sound card?

    how many sound outputs do you have on your onboard or PCI sound card?

    make & model,how many channel formats?

    we need some more informations & specifications as well :)
     
  3. man_heat

    man_heat TS Rookie Topic Starter

    i was able to get the surround happening by putting the jacks into different spots.
    but my realtec audio manager doesnt register them when i test them. but i think that can be fixed because when it asked me what line i've just plugged into i have the option of telling it then. its just a matter of letting realtec audio manager what i want the new outputs to be known as from now on.
    cheers
     
  4. turbo1

    turbo1 TS Maniac Posts: 360

    ok,so you just need to re-task the outputs.

    seems everything is fine as long as all of
    your speakers fire up sound during music
    playback. :)
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.