TechSpot

The Ulimate Mystery

By lf036447
Apr 20, 2009
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hello all,

    I have a machine which has pushed me to the limits of a sanity. When the problem first hit i spent around 18 hours trying to figure it out. My computer would just shut itself off like someone had cut the power. sometimes after this had happened, the power led would blink at me and i was not able to turn it back on until i had unplugged it and left it for some time.

    After a week of frustration ( cutting my name into my skin ) i came to a solution. My onboard network card had gone tits up. Fine, no problem. i put in a PCI network card and disabled the onboard.

    The machine was running stable and fine for about 2 weeks. Now it is doing it again.

    There is no reason for it i can see. it can happen while loading into my desktop or while im playing a game. Company of heros, left for dead, counter strike. it doesnt really matter what im doing. it just switches off.

    my system speccs are:

    AMD Duel core 6000+ AM2
    Nvidia 9800 GTX
    4 Gig DDR2 Corsair XM2 800MHZ RAM
    MSI K9N Motherboard
    2 x Seagate 160 gig Sata Harddisks.
    Corsiar TX640 PSU 52 Amps on 12V Rail.

    OS is Vista ultimate 64bit.

    Cooling is not the problem. i have looked into that. there are no error logs. is it possible the motherboard is not seated properly and is shorting out? Ram is brand new and fine, CPU is brand new. All suggestions welcome.
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 20,757   +157

    It sounds like a failing motherboard now
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.