TechSpot

Trouble with new video card in a Dell Dimension 8300

By ShadowSplicer57
Jun 1, 2010
  1. Alright so I have a Dell Dimension 8300 that currently has in it a Nvidia Geforce 6200 video card. Recently, I discovered a PNY Verto GeForce 6800 that was in a box of old hardware I had. So I began searching the web, and found that it was supposedly compatible with the Dimension 8300. I then tried installing this card into said computer, it fit in just fine but whenever I turn the computer on with this new video card inside of it I am greeted with this god-awful beeping noise. Does anyone know what is wrong? Can it be fixed or am I stuck with the 6200 card? Please respond, ShadowSplicer.
     
  2. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 8,481   +233

    Did you connect the power supply to the external power connector on the graphics card?
     
  3. ShadowSplicer57

    ShadowSplicer57 TS Rookie Topic Starter

    Thanks Mailpup, but how exactly would one go about doing that? I'm great with software and all but when it comes to hardware I'm stumped.
     
  4. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 8,481   +233

    Look at the inside end of the graphics card to confirm there is a power connector. It might be a common 4 pin molex type connector. So find a free molex connector from the power supply and connect it. Of course, make sure the PC is turned off.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.