upgrade not working....HELP

By bronson
Aug 11, 2005
  1. Hi all
    I had a p3 1ghz
    time for an upgrade
    I bought myself an abit ai7, 1ghz mem, p4 3ghz cpu, heatsink and power supply.
    ive put it all together, put in an ati graphics card and connected my old hard drives and dvd drive, now i cant get the thing started, it will go into the bios, but when i save and exit , it restarts the comp.
    I can get to the screen where it says
    "safe mode
    safe mode with networking
    safe mode with command prompt" etc etc. I've tried those and I've tried "start windows as normal" but all this does is restart. It seems to happen everytime i try to access the drive.
    Do i have to reformat my hdd.
    hard drive = western digital caviar 40 gig.
    I have tried disconnecting everything that doesn't need to be connected.

    Any ideas anyone

    cheers in advance

  2. Blakhart

    Blakhart TS Rookie Posts: 353

    Before I would format the drive and reinstall to see if that stopped your problems, I would try another video card, by a different maker. The change from a p3 system install to a p4 would be best done with a clean install.
  3. DonNagual

    DonNagual TechSpot Ambassador Posts: 2,404

    Alright, this may be a stupid question, but....

    Did you stick your hard drive from your old computer in your new one, and think it would boot up "as is", using the same windows install from your old computer?
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...