TechSpot

Video Card no longer detected or installing drivers

By Lightingbird
Apr 13, 2009
  1. I'm working on this Acer Aspire AS7520-5311 laptop, on Vista 32, with a NVIDIA GeForce 8400M. Trying to tweak some graphic settings last night somehow I guess I deleted the video drivers for the nvidia card. I went into the device manager and deleted all of the display drivers. When it rebooted it tried to install it again. For some odd reason, it installed a "Standard VGA adaptor". So my desktop resolution is back to the former settings but any remotely graphic demanding programs will not run. I've went to Acer's website and nvidias website and cannot find the exact NVIDIA GeForce 8400M driver. I've tried everything listed under the model number on acer's website and it will install, reboot, but when comes back up. It still only shows the same standard vga adaptor.

    Ugh!! This did not come with a restore disk for some odd reason!


    Now before I just blame Vista, transfer all of my data, erase it, and then put XP on it. Can anyone help me? I'm sure If I could somehow find the correct driver for the video card it would help. Any ideas?

    Lost as usual.
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 20,987   +168

Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.