TechSpot

Video Card Problem or Bios

By poundnnail
Mar 13, 2008
  1. I have a Asus P4R800-VM mobo with onboard video, trying to install new video card,ATI Sapphire X1650 Pro, 8X AGP Version 512MB DDR2 Memory. When first install and 1st boot works fine then demands restart. This is when I get Blue screen, don't have time to read any error messages. I can not find any way to disable the onboard card in bios, so I'm not sure if that is the problem. Any help would be very appreciated, I know everyone has problems, I really tried to do this before writing this.Thanks in advance.
     
  2. Nodsu

    Nodsu TS Rookie Posts: 5,837   +6

    Disable automatic reboot at BSOD and read the error message.
     
  3. poundnnail

    poundnnail TS Rookie Topic Starter

    this is the error i'm getting...

    Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1
    Locale ID: 1033

    Additional information about the problem:
    BCCode: 1000008e
    BCP1: C0000005
    BCP2: 8B508E15
    BCP3: 88CCC94C
    BCP4: 00000000
    OS Version: 6_0_6000
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1

    Files that help describe the problem:
    C:\Windows\Minidump\Mini031508-01.dmp
    C:\Users\PoundNnail\AppData\Local\Temp\WER-56625-0.sysdata.xml
    C:\Users\PoundNnail\AppData\Local\Temp\WER98DF.tmp.version.txt
     
  4. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    if you have onboard video, you MUST disable it before installing an external card. If you cannot, then you cannot use an external card. The mobo must be very low end.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...