TechSpot

Vista Registry Problems

By JesseM
Dec 19, 2007
  1. I just (hopefully) removed some malware from my computer that had been screwing with my registry, but now whenever I log onto my user account all I get is a black screen because explorer.exe is not listed as a startup program.

    So, I thought this would be a simple fix by manually changing the registry startup values. I found this tutorial that said to navigate to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" but I do not see the \Winlogon folder. Is it possible that I need to recreate this folder or is this an incorrect path?

    Any help would be greatly appreciated.
     
  2. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

    This is why I make backups of my registry once a month

    Thats not an incorrect path
     
  3. JesseM

    JesseM TS Enthusiast Topic Starter Posts: 219

    So could you take a screenshot of your "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" open so I can attempt to recreate it? That is assuming you have Vista.
     
  4. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

    sure let me try, lately my screenshots have not been coming out well for some reason -> I may need to update photoshop
     
  5. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

    Had to drop my resolution and colors to do it
     
  6. JesseM

    JesseM TS Enthusiast Topic Starter Posts: 219

    Thanks a bunch, that was just what I needed.
     
  7. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

    have you thought about putting in your vista CD and see if you can run a repair
     
  8. JesseM

    JesseM TS Enthusiast Topic Starter Posts: 219

    I try to avoid doing that, seems like it always makes more problems arise...

    That registry thing didn't do anything to fix my problem however. Whenever I log onto my user account the only thing that comes up is my system32 folder, instead of windows expolrer. Then, when I manually start explorer.exe via task manager I get a series of errors something along the lines of "svchost.exe could not be started". I ran Spybot S&D to remove the malware, and I think it changed my registry to WinXP settings... I don't even know where to begin to resolve this issue.
     
  9. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

  10. JesseM

    JesseM TS Enthusiast Topic Starter Posts: 219

    I think I'll follow that tutorial just to be sure.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...