Wild goose chase...

By edmundtran
Sep 18, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi, this is another PSU problem, and I'm sorry if the solution is somewhere in this forum.

    Basically one day my case PSU decided to die, and the computer wouldnt switch on. Upon buying a cheapy 600W PSU from ebuyer.com (Magna ATX 600W), the computer worked again. However it was prone to crashing and random resets. So ok, I blamed it on the fact that it was a cheap PSU. So I went to Maplin and bought a more expensive 400W one (Mercury 400W), but still the same problems again. What could be the problem in this case? both new PSU's must be better than my case one, could the problem be elsewhere?

    MSI K8N Neo
    Athlon 64 2800+
    512Mb Crucial DDR400 Memory
    MSI Geforce FX5200
    MAxtor Diamondmax 80Gb
    Older 30gb Harddrive
    Sony DRU-710A DVD writer
    Older DVD reader
    Floppy disc drive

    Thanks,
    Ed
  2. SOcRatEs

    SOcRatEs TechSpot Paladin Posts: 1,382

    Howdy

    You have some nice componants and the new psu should be ok.
    It is possible the original psu may have taken out the MoBo.
    Do you have another system to test out your devices?

    Also look into all the updates:
    MSI K8N Neo
    Geforce FX5200
    G'Luck
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.