Windows Vista 64 Corrupted after computer has been turned off a while

By bmbsage
Nov 25, 2009
  1. Hello,
    This is my first post I thought I'd try posting to see if anyone out there has encountered the same problems I"m dealing with.

    Following Computer specs:
    AMD X2 4600+
    Nvidia 8800GTS 320mb
    5 gigs Ram CAS 3 rating
    Western digital Caviar HD at 250 Gigs
    O/S: Windows Vista 64bit addition
    Motherboard: ECS NFORCE4M-A (V1.1)

    I have had to reinstall vista twice already (reformat) due to the problems I'm having. It seems the computer will do fine during a fresh install but after while the O/S becomes corrupted and I start getting blue screens or Windows Vista 64 will not load up properly. I cannot access certain applications, or part of my GUI is missing etc... The problem seems to occur after I cease running my computer for awhile. Meaning as soon as I turn it off and resume use the next day It starts crashing during boot up. Once I get it started and keep it running it'll run just fine.

    Note: I think the crashing during boot is corrupting valuable files that cause the OS to later not boot at all. :(

    I have ran the built in window's memory test twice, the standard test and the extended both passed. I also ran the western digital Lifeguard disk check in extended mode twice and it passed.

    I have been leaning toward hard Disk failure, I have not completely ruled this out. As to the fact the Hard disk has passed certain test.
    I just have a devil in my computer and it will not leave.:evil:

    Any advice is welcome, Thanks
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,233   +234

    Replace the hard drive...
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...