WLAN Problem

By FrederikNeertof
Aug 31, 2008
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hey guys. Since lately I've been experiencing a problem with my wireless network.
    The problem is that suddenly it just stops the connection, and then I can find the network again unless I totally restart the computer. It happens quite often, and it's starting to get on my nerves because I use this laptop at my school.

    My WLAN Card is :
    Atheros AR5008x..

    Could it be that my WLAN card is broken or something?

    Thanks in forward,

    Best Regards, Fred
  2. NetCablesPlus

    NetCablesPlus TechSpot Maniac Posts: 480

    The first thing that I would look at is your wireless router. Go to the manufacturer's website and download the latest upgrade to the router's firmware. Install that on the router and see if that fixes your problem.
  3. FrederikNeertof

    FrederikNeertof Newcomer, in training Topic Starter Posts: 58

    thanks for your reply.

    it's not router that is causing the problem though. it happens everywhere i am, school, work, home, at a friends house, what ever, you name it :p
  4. NetCablesPlus

    NetCablesPlus TechSpot Maniac Posts: 480

    What does Device Manager on your laptop say about the status of your network card? Does it say that all is operating normally? You may want to start off by seeing if there is an update to the driver for the network card. If there is no update available, I would recommend uninstalling the driver and having Windoiws reinstall it at the next boot up.
  5. FrederikNeertof

    FrederikNeertof Newcomer, in training Topic Starter Posts: 58

    It says the driver is working correctly. I have Windows XP by the way, if that helps.

    I couldn't find any updates, but I'll try your suggestion with un-installing the driver and let windows reinstall it :)

    Thanks so far,
    Regards, Fred
  6. FrederikNeertof

    FrederikNeertof Newcomer, in training Topic Starter Posts: 58

    That didn't work :(

    It still keeps disconnecting every 10 min, and then I have to restart to get it back working.
  7. CCT

    CCT Newcomer, in training Posts: 3,556

  8. FrederikNeertof

    FrederikNeertof Newcomer, in training Topic Starter Posts: 58

    Thanks for your support guys. I pretty much tried everything you suggested, and it's still not working.

    I tried the solution with the intel cards, that didnt work, and I wasn't able to find a similiar solution to Atheros cards.

    Any thoughts on this?

    Best regards
    Fred
  9. CCT

    CCT Newcomer, in training Posts: 3,556

Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.