TechSpot

Asus Xonar XD not plugged in when installing driver

By Broeci
Dec 30, 2011
Post New Reply
  1. Asus Xonar XD driver telling me sound card not plugged in when installing driver

    I got myself a Asus Xonar DX, so I hooked erverything up to my motherboard (Gigabyte GA-PH67A-D3-B3) and connected the power cable to my power supply (OCZ StealthXstream II 700W), but when im trying to install the driver I'm getting the message: "Plug the Asus Xonar DX in". I disabled my onboard sound, but I'm getting still the same message. I don't really know what's going on, is the soundcard broken or is it just a minor problem? I pugged the card in a PCIE x1 slot and a pcie x4 slot. Thanks if you can help me with this problem.

    Specs: I7 2600
    8 Gb RAM
  2. Buckshot420

    Buckshot420 TechSpot Enthusiast Posts: 467

  3. Broeci

    Broeci TechSpot Member Topic Starter Posts: 27

    No luck on both, the restoree.exe file from the alsa-project doesn't work. The is file is saying that my operating system isn't compatible with this file, I need a 32/64 bit windows pc. But I have Windows 7 64 bit pc, so that's a bit odd.
    Thanks for the help.
  4. raybay

    raybay TechSpot Evangelist Posts: 10,716   +6

    Can you move the card to another slot, then reboot, before trying again?

    Sound card could be bad... Can you try the same install in another computer ?
  5. Broeci

    Broeci TechSpot Member Topic Starter Posts: 27

    no luck on either, I'm sending it back and they are going to send me a new one.
    Thanks for the help.

    cheers


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.