TechSpot

ATI's R600 appears to be a complete monster...

By wolfram
Nov 15, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. MetalX

    MetalX TechSpot Chancellor Posts: 1,909

    I would play at 10x7 but it looks horrible on my LCD since it's native res is 1280x1024. And in the summer I plan to get (if funds allow) a Dell 2407WFP... so then I will be playing everything at 1920x1200... and I'll probably need a second 7950GT to do it properly...
  2. F1N3ST

    F1N3ST TS Rookie Posts: 1,088

    I think my 20.1" widescreen is perfect, but I am looking at some 22's lol.
  3. MetalX

    MetalX TechSpot Chancellor Posts: 1,909

    Yea, actually I'm only going to get the 2407WFP if I have enough for it and a second 7950GT AND a PSU that has enough volts/amps to run them both. If I can't afford the 2407 after getting the second 7950GT/PSU, I'll probably get a 20.1 or something... know any good brands?
  4. kitty500cat

    kitty500cat TS Rookie Posts: 2,407   +6

    MetalX:
    Dell, Acer, Hanns-G, Sony...although that last one might be overpriced.

    I'm guessing that X2800XTX would, um, (I can't think of an extreme enough verb) my old integrated S3 Unichrome GPU.

    I guess it's overkill, but it would still be cool...the thing is, though, these cards like the R600 and the G80 are a lot of old technology, it seems, just pushed to the limit. They do have some new stuff to allow for the crazy clock rates and stuff, but they need to do something like Intel did with Conroe...to give it this MAJOR revision that it can kill anything else on the market while eating something like the Conroe's 65 watts :)
  5. F1N3ST

    F1N3ST TS Rookie Posts: 1,088

  6. wolfram

    wolfram TechSpot Paladin Topic Starter Posts: 2,605   +9

    Hey MetalX, you want to game at 1920x1200? Hmm, even two 7950's would struggle to play Oblivion and other high end games at that res... :)
    I'm very very happy with my 1280x1024 resolution.

    Heck, I was playing HL2 yesterday at 800x600 (4x AA) on my monitor, and it looked pretty good! And its native resolution is 1280x1024!

    I normally game @ 1280x1024, but this computer I have right now (My old 64 rig, with 640 generic RAM) doesn't allow me to game using with high resolution textures....

    But that should change with my future rig :) :)

    BTW does anyone know something about ATI's R600 based mid-range cards?

    I might change my X850XT soon, but I don't know if I should get a high-end DX9 card (a X1950XT or a X1950XTX), or a mid-end DX10 card (a possible X2600 or a 8600GT/Ultra)

    Regards :)

    Don't try to circumvent the text filter, please.
    --Mictlantecuhtli
  7. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 7,286   +24

    The X2600 (price not revealed) and X2800GTO (around $300) are cards made for that range.
  8. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Posts: 2,520   +9

    I want to know how many core cpu's we'll be using then :suspiciou! Maybe DDR5/6 memory? 10Tb hard drives standard? *Drools* :unch:
  9. F1N3ST

    F1N3ST TS Rookie Posts: 1,088

    I dont see any need for 10Tb hard drive for other than server use. I personally would like to see cheap high capacity SSD's for low power and stuff.
  10. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Posts: 2,520   +9

    I think in time, with the use of new technology games, and operating systems (*cough*Vista*cough*), we can find a way to fill in all of that space.
  11. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 7,286   +24

    LOL my thoughts exactly. After all, how much space is truly enough? :)
    (and I thought MGS 2 took too much space! =P )
     
  12. agi_shi

    agi_shi TS Rookie Posts: 507

    If I were you I'd (in fact this IS what I'll truly do) wait for the X1950XT(X) to come down to sub 200$. It RIVALS the 8800GTS, NOT the 8600GT. That is, it is FASTER than a 8600GT (pretty much same thing with the X850XT and 7600GT, except the gap seems to be bigger between the X1950XT and 8600GT)... The X2800GTO won't come down from 300$ anytime soon, so forget that. And if the X2600 is anything like the X1600, I would NOT get it.

    Besides, you can play Crysis with everything on high with a X1900XT, one of the Crysis guys mentioned it at the Crysis forums. Obviously the X1950XT(X) would be quite good.
  13. F1N3ST

    F1N3ST TS Rookie Posts: 1,088

    But on the oter hand if the X2600 is ANYTHING like the X1650XT it will be a great midrange card.
  14. agi_shi

    agi_shi TS Rookie Posts: 507

    Yes. The X1650XT is faster than my X850XT. If the X2600XT is faster than the X1950XT, I'm definitely getting it instead. But that's very unlikely, as the X1950XT rivals the 8800GTS, which is supposed to be rivaling the X2800GTO and not the X2600XT. Not to even talk about the XTX version.
  15. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Posts: 2,520   +9

    I, personally, would go and get a mid-range DX10 card over a high-range DX9 card, imagine the possibilities of having DirectX10 *looks at Crysis and drools* :unch:...
  16. MetalX

    MetalX TechSpot Chancellor Posts: 1,909

    Damn, ATi/AMD has gotta get rid of all those X's in the card names. There must be ~100 capital X's in this thread so far...

    And yes, wolfram I do want to play at 1920x1200 or at least 1680x1050. If I could afford it, I'd get a 3007WFP so I could play at 2560x1600 (twice as big as 1080p). I just find that 1280x1024 is too small for me.
  17. F1N3ST

    F1N3ST TS Rookie Posts: 1,088

    What about XFX, how does this sound
    XFX 8800GTX XXX
    That is an actual card too lol.

    And its not twice as big as 1080P, 1080P is 1920x1080
  18. agi_shi

    agi_shi TS Rookie Posts: 507

    Like I said, Crysis WILL run on DX9 with ALL the eyecandy it will have on DX10. The DX10 mode will simply be FASTER for owners of DX10 hardware, not more [content/eyecandy/etc.]-rich.

    Besides, if all of the new games were DX10 only, who would play them? Surely not even 75% of all gamers are going to upgrade to DX10 just to continue playing games. And while you might say they could get something like a 8600GS for cheap, would they want that if say right now they have an X1900XT? Obviously not.

    How about 640x480? I use that to play most FPS's. Not because I can't crank up the res., but because I find it easier to play at that res. More focusing on objectives rather than good-looks (though Crysis will definitely not be run at 640x480 by me, it's WAY too pretty....)
  19. Exonimus

    Exonimus TS Rookie Posts: 137

    wow, that's sick! amd will probably whoop nvidia's behind.. if it indeed comes in the same price range. Would be nice to see this card versus the geforce 8900gx2 if it comes out :p.
    But still, I think I'll wait with purchasing anything new until directx 10 and vista are well settled, and the graphics cards aren't coming out this fast. I mean, the 7 series are anything but old, and now the 8 series are out already. Oh well, my dear 7600GT will serve fine until then =)
  20. agi_shi

    agi_shi TS Rookie Posts: 507

    It isn't one card. Currently it's only the X2800, which should be rivaling the 8800. If you wanna rival the "8900GX2" you should wait for a "X2950XTX" =).

    Also, I don't know where but somewhere I read that there'll be quad-crossfire (with 4 physical cards)... Any ideas?
  21. wolfram

    wolfram TechSpot Paladin Topic Starter Posts: 2,605   +9

    I wouldn't like to have a 2kW PSU just to run four X2800XT's... Imagine your electricity bill $$$$$$$....

    But if you want to play Crysis and other DX10 games, you'd need to run Vista :unch:, and you know, Vista drivers are very crappy. I'm gonna use XP for a LONG LONG time, (maybe two months :p), so I'll be using DX9 for a while. So I may get that precious X1950XTX :)
  22. MetalX

    MetalX TechSpot Chancellor Posts: 1,909

    Yes it is. Multiply 1920x1080 and you get 2.1 megapixels. Multiply 2560x1600 and you get 4.1 megapixels.
  23. MetalX

    MetalX TechSpot Chancellor Posts: 1,909

    You will probably have to run it at 640x480 :stickout: With your video card if you put everything on max you'd probably need 640x480 to get 50FPS. Hell even my card would probably need 1024x768 to get decent FPS...
  24. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Posts: 2,520   +9

    I wonder how it would run on my old integrated GeForce 6150 :haha: !
  25. wolfram

    wolfram TechSpot Paladin Topic Starter Posts: 2,605   +9

    It wouldn't even start at all ;)
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.