TechSpot

Connection issues with Belkin Wireless Router

By Milky_Joe
Nov 5, 2008
  1. Hi, I have recently experinced some issues with my network were for no obvious reason i have been unable to access the internet on either of the 2 pcs connected this network( they are both running XP).

    I have since managed to factory reset the Belkin router (Model F5D7632-4)and after disabling Zonealarm secruity suite on 1 of the PC's i have been able to connect it back to the network and gain access to the internet. However i can not get the second PC to connect back to the internet. I can see this machines ip address in the Router configuartion page and the PC itself seems to connect to the network since it has a ip adddress and other details.

    I have tried disabeling firewalls and other software to see if this was interfering with the connection but it doesnt seem to have helped. Also i have tried typing ipconfig in the cmd prompt but i get an error message 'IPCONFIG is not recognized as an internal or external command'

    I am really stuck as to what to try next so any suggestions would be great.

    Thanks
     
  2. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

  3. Milky_Joe

    Milky_Joe TS Rookie Topic Starter

    I have followed the steps in the link. It seemed that my ipconfig.exe was missing but i copied it from another xp pc and the commands ran. But i am still unable to connect to the internet and browse on that PC. Someone did point out that skype was connecting which seems odd. Can i provide any other details that may help?
     
  4. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    Start->Run--> sfc /scannow
    You may need your Windows CD during the scan
     
  5. Milky_Joe

    Milky_Joe TS Rookie Topic Starter

    since i last posted i decided to fully uninstall AVG 8.0 from the PC and this seems to have fixed the problem for now.

    Thanks for the help
     
  6. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    Hmm. I can see that, AVG8 has had some recent issues, although now resolved

    Try Free Antivirus like Avast or Avira

    Thanks for the update :grinthumb
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...