TechSpot

Drives application error Windows popup

  1. Hi,
    I keep getting a drivesApplication error popup at a regular frequency. I haven't seen any negative impacts but it can get frustrating when you keep seeing these popups that you need to close.
    I am on Microsoft Windows XP Professional.

    The popup reads :
    "drives Application has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."

    On clicking on the error report (that it sends to Microsoft) : I see :
    Error signature :
    szAppName : LDdrives.exe szAppVer : 9.0.0.473 szModName : msvcr90.dll
    szModVer : 9.0.30729.4148 offset : 00036d36

    Please help to get this resolved.

    Thanks
    newbie
     
  2. gbhall

    gbhall TechSpot Chancellor Posts: 2,425   +77

    most people would say you have an infection with the Lddrives.exe virus. try your luck in the malware forum http://www.techspot.com/vb/menu28.html unless you have LANdesk installed ?

    Please do not try any of the many "fix your ldDrives.exe errors" found on the net, they could be an easy way to get really infected.
     
  3. newbie07312011

    newbie07312011 TS Rookie Topic Starter

    Reply

    Hi gbhall,
    Thanks for your response.

    Yes, I have LANDesk installed. Is that the root cause?
    What can I do to fix it ?

    Thanks,
    newbie
     
  4. LookinAround

    LookinAround Ex Tech Spotter Posts: 6,491   +183

    IDK for sure, but here's a guess
    Module name: msvcr90.dll is part of the C++ library

    That can be caused when the right C++ library is not found but i'm assuming you didn't uninstall any of the C++ libraries. BUT i also googled LanDesk C++ and found a very recent thread HERE about a recent bug in LanDesk where it doesn't look for C++ libraries correctly.

    It also mentions a very recent patch. So you might check LanDesk and make sure all recent patches installed

    /* edit */
    p.s./fyi that thread's references to vcredist_x86_2k8sp1.2 and vcredist_x86_2k5sp1.2 are references to C++ libraries
     
  5. newbie07312011

    newbie07312011 TS Rookie Topic Starter

    Fixed

    Hi,

    Thank you for your help.
    I managed to get the issue resolved. I had to remove the LANDesk installation and re-install it and then the popup disappeared.

    Thanks,
    newbie
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...