TechSpot

Extreme Lag in Source Dedicated Server

By cfitzarl
Feb 14, 2007
  1. I set up a Server for a production team that I work for online that deals with GUIs, Skins, Maps, etc with CS:S. I installed Mani Admin Plugin, left the server un-secure (long story), and then tested it. I logged in and experienced something that I wish I didn't. The lag was extreme, and I was scoring as high as 130 ping on my own server. I am on a router, although I wouldn't think that it would do that much to the server. Whenever I walk around, I get detained back constantly, and I can't run a server like this. Any help would be very appreciated. The server ip is 192.168.0.105:27015 .

    *PS*
    My friend, who just so happens to be a member of the team reported that he couldn't log on, that it would say "Server Not Responding", along with any server that I would creat in-game (they also have mani setup).
     
  2. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Topic Starter Posts: 1,975   +9

    Someone here knows, right?
     
  3. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 8,958   +587

    this address is a PRIVATE, NON-ROUTABLE IP. The implication is
    you must port forward 27015 from your public router to ip 192.168.0.105
    or be attached to the 192.168.0.* network
    or move it to a public address.

    Can your user population use run->cmd /k PING 192.168.0.105 ?
    Internal ping rate as measured by the game itself is meaningless.
     
  4. cfitzarl

    cfitzarl TechSpot Chancellor Topic Starter Posts: 1,975   +9

    Okay, thank you :) . I have no access to anything that has to do with my network, so I'll set up another server on an older computer at one of my parents' house. I can't set anything, nor reset anything :( .
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...