TechSpot

FPS Issue

By glaedr201
Jun 6, 2009
  1. Windows Vista Ultimate (x64)
    2.65 gigahertz Intel Core i7 920
    32 kilobyte primary memory cache
    32 kilobyte secondary memory cache
    1024 kilobyte tertiary memory cache
    NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
    Board: EVGA 132-BL-E758 Tylersburg
    Bus Clock: 133 megahertz



    I used to get in most fps games like CSS and DoDS and TF2 over 150 FPS. Now in any game I'm lucky to top 30. This is after i had a system restore failure, which I had to do a lot of fiddling to get it to complete it's restore (it got stuck for some reason).

    Any ideas as to why it's dropped, and anything I can do to bring it back up? Because i know I should be getting more FPS.
     
  2. raybay

    raybay TS Evangelist Posts: 7,241   +9

    What security scanners do you have installed?

    It appears you system (Bus Clock) is old and slow for use with VISTA. Tell us more about it... and how much memory is installed.
     
  3. glaedr201

    glaedr201 TS Rookie Topic Starter

    Sorry, AVG, and 6 gigs of ram, That's about all I can find out with what I have on my system.
     
  4. glaedr201

    glaedr201 TS Rookie Topic Starter

    Any Ideas?
     
  5. FoReWoRd

    FoReWoRd TS Rookie Posts: 204

    reformat will fix all the OS issue you have after a system restore failure
     
  6. glaedr201

    glaedr201 TS Rookie Topic Starter

    Ok I figured it out, it is my bus speed, Just going to go into the bios and change, thanks though everyone.
     
  7. glaedr201

    glaedr201 TS Rookie Topic Starter

    OK just to be sure I got the right update, because my BIOS is out of date, could someone look for me what they believe is the bios update to the mother board evga x58.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...