TechSpot

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

By plaidsafetypin
Jun 16, 2009
  1. Ok, well I don't know very much about computers. But, I have been bored lately and got this game from my boyfriend buttttt can't play it. I keep getting this message:

    American McGee's Alice win-x86 Nov 13 2000
    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    C:\PROGRA~1\EAGAME~1\AMERIC~1\base\pak4_english.pk3 (44 files)
    C:\PROGRA~1\EAGAME~1\AMERIC~1\base\pak3.pk3 (9 files)
    C:\PROGRA~1\EAGAME~1\AMERIC~1\base\pak2.pk3 (71 files)
    C:\PROGRA~1\EAGAME~1\AMERIC~1\base\pak1_large.pk3 (3368 files)
    C:\PROGRA~1\EAGAME~1\AMERIC~1\base\pak0.pk3 (7723 files)
    C:\PROGRA~1\EAGAME~1\AMERIC~1/base

    ----------------------
    Config: config.cfg
    execing default.cfg
    couldn't exec menu.cfg
    couldn't exec config.cfg
    couldn't exec localized.cfg
    couldn't exec autoexec.cfg
    ...detecting CPU, found AMD w/ 3DNow!

    ------- Input Initialization -------
    Initializing DirectInput...
    Couldn't set DI coop level
    Falling back to Win32 mouse support...
    Joystick is not active.
    ------------------------------------
    ----- Client Initialization -----
    ----- Initializing Renderer ----
    ----- R_Init -----
    Initializing OpenGL subsystem
    ...initializing QGL
    ...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
    ...setting mode 3: 640 480 FS
    ...using colorsbits of 16
    ...calling CDS: ok
    ...registered window class
    ...created window@0,0 (640x480)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
    ...0 PFDs found
    ...MCD acceleration found
    ...PIXELFORMAT 1 selected
    ...creating GL context: failed
    ...restoring display settings
    ...WARNING: could not set the given mode (3)
    ...shutting down QGL
    ...unloading OpenGL DLL
    ...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
    ...initializing QGL
    ...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
    ...shutting down QGL
    ----- CL_Shutdown -----
    -----------------------
    GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem




    Any help?
     
  2. plaidsafetypin

    plaidsafetypin TS Rookie Topic Starter

    or, is this the wrong place to post this?
     
  3. LNCPapa

    LNCPapa TS Special Forces Posts: 4,210   +424

    Here or the gaming section should be fine - but posting here shows that you're headed in the right direction. Every time I've ever seen this error it's been a driver problem - but I cant' tell you which driver you should be looking for because you haven't entered your hardware specs in your profile. Chances are, if you install/reinstall your video drivers then it should run just fine. This game uses the Quake III engine so everything Q3 based should be giving you similar errors.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...