TechSpot

multiple iexplore.exe process in my task manager

By KenJ
Aug 31, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi,

    I've got multiple iexplore.exe process in my task manager even if internet explorer isn't open.
    When I try to end these process they appear automaticly again.
    What's wrong and how can I get rid of it?
    Thanks a lot.
    Ken
  2. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Hello and welcome to Techspot.

    Go and read the Viruses/Spyware/Malware, preliminary removal instructions. Follow all the instructions exactly.

    Post fresh HJT, AVG Antispyware and Combofix logs as attachments into this thread, only after doing the above.

    Also, let me know the results of the AVG Antirootkit scan.

    Regards Howard :wave: :wave:

    This thread is for the use of KenJ only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
  3. KenJ

    KenJ TS Rookie Topic Starter

    log results

    Hi,

    In attachment the HJT log, Combofix log and AVG antispyware log.
    The AVG anti-rootkit found nothing.
    Regards,
    Ken
  4. matav

    matav TS Enthusiast Posts: 174

    wow... ur comp is loaded with start-up processes.
    how sad!
    well personally i feel AVG sux. try NOD32 or Kaspersky for better protection for the future.
    .
    besides try disabling these "viruses" from loading at startup somehow, find the softwares to do this online, try Neuber Security Task Manager 1.7
    .
    best way out: format n reinstall safely
  5. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    You might want to copy and paste these instructions into a notepad file. Then you can have the file open in safe mode, so you can follow the instructions easier.

    Boot into safe mode, under your normal user name(NOT THE ADMINISTRATOR ACCOUNT). See how HERE.

    In Windows Explorer, turn on "Show all files and folders, including hidden and system". See how HERE.

    Go to add remove programmes in your control panel and uninstall anything to do with(if there).

    ADSTechnology

    Close control panel.

    Open your task manager, by holding down the ctrl and alt keys and pressing the delete key.

    Click on the processes tab and end process for(if there).

    Bait soft.exe
    Bits ref clock.exe
    wscript.exe

    Close task manager.

    Run HJT with no other programmes open(except notepad). Click the scan button. Have HJT fix the following, by placing a tick in the little box next to(if there).

    O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll (file missing)

    O2 - BHO: ADSTechnology module - {831CBAC0-8283-4653-9D81-FEB9F3F6E47C} - C:\Program Files\ADSTechnology\ADSTechnology.dll

    O2 - BHO: ActivationManager module - {86A44EF7-78FC-4e18-A564-B18F806F7F56} - C:\Program Files\ActivationManager\ActivationManager.dll

    O4 - HKLM\..\Run: [SetDefaultDomainName] cmd /c start /min reg add "HKLM\Software\Microsoft\windows nt\currentversion\winlogon" /v DefaultDomainName /d BNL /f

    O4 - HKLM\..\Run: [Trans Mapi Coal Software] C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLAG GLUE TRANS MAPI\Bait soft.exe

    O4 - HKCU\..\Run: [Dale Amok] C:\DOCUME~1\kjeuris\APPLIC~1\DEBUGM~1\Bits ref clock.exe

    O4 - .DEFAULT User Startup: WorkPace 3.0.lnk = C:\WINDOWS\system32\wscript.exe (User 'Default user')

    O4 - Startup: WorkPace 3.0.lnk = C:\WINDOWS\system32\wscript.exe

    O9 - Extra button: SSO - {2FBE4EA9-CA44-470A-98EF-142DE942AA76} - https://sso-bnl.capgemini.com/autologon.asp?url=http://www.capgemini.com (file missing) (HKCU)

    Fix all 015 Trusted zone entries.

    O16 - DPF: {7FC1B346-83E6-4774-8D20-1A6B09B0E737} (Windows Live Photo Upload Control) - http://shaantjetielens.spaces.live.com/PhotoUpload/MsnPUpld.cab

    Fix all 017 entries, if you don`t recognise the Domains.

    O20 - Winlogon Notify: ACNotify - ACNotify.dll (file missing)

    Click on the fix checked button.

    Close HJT.

    Locate and delete the following bold files and/or directories(if there).

    C:\DOCUME~1\kjeuris\APPLIC~1\DEBUGM~1<Delete the entire folder.
    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLAG GLUE TRANS MAPI<Delete the entire folder.
    C:\Program Files\ActivationManager<Delete the entire folder.

    Reboot into normal mode and rehide your protected OS files.

    Post fresh HJT and Combofix logs.

    Regards Howard :)

    This thread is for the use of KenJ only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
  6. KenJ

    KenJ TS Rookie Topic Starter

    new log files

    Thanks for the help. Did everything you say.
    In attachment the new log files.
    Greetz,
    Ken
  7. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Have HJT fix this entry from normlal mode.

    O4 - .DEFAULT User Startup: WorkPace 3.0.lnk = C:\WINDOWS\system32\wscript.exe (User 'Default user')

    Reboot your computer.

    Turn off system restore.(XP/ME only) See how HERE.

    Now, turn system restore back on. This will have deleted all your old restore points and any nasties that are in them. It will also have created a new, clean restore point.

    If you have any further virus/spyware problems, please post in this thread.

    Regards Howard :)

    This thread is for the use of KenJ only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.