TechSpot

My internet connection says Local Only on Windows Vista wireless internet connection

By Budgerigar
Feb 21, 2011
Post New Reply
  1. Here is what I get when I type ipconfig /all

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Tanya
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : gateway.9wire.net

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8187B Wireless 802.11b/g 54Mbp
    s USB 2.0 Network Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-D2-A2-FF-4A
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::a843:4ed6:a1d2:3540%11(Preferred)
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.255.53.64(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
    fec0:0:0:ffff::2%1
    fec0:0:0:ffff::3%1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-33-CE-BB-D9
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : isatap.{9C54E7B5-0EA7-4D89-8F6B-71F5B419F
    DA6}
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 12:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : isatap.gateway.2wire.net
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
  2. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 8,946   +586

    this occures when there is no response to the DHCP request.

    First, disable the WiFi, cable a connection to the router and retry; what's the result?

    While connected to the router, config it for the:
    router address and DHCP range
    wifi SSID, Channel
    set a new admin password and save the settings.

    Disable the wired interface, enable the WiFi and retry the WiFi connection
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...