TechSpot

PC won't boot up properly

By samh2360
Feb 12, 2008
  1. Hi I used system restore on a medion titanium 8383 (msi 7091 mobo,512mb ram, nvidea geforce 6610xl, Intel pentium 4 HT 3.4ghz running windows xp) Now when I switch it on it stays at the screen with the intel p4 logo on (the first image shown when booted. what could be wrong and is it software or hardware fault?
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 20,981   +168

    Bad hard drive
     
  3. samh2360

    samh2360 TS Rookie Topic Starter

    Hi again.
    thanks for replying, Today when i switched it on it got past the first screen and now its stuck on the black screen with a list of the devices on it in white writing
     
  4. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 20,981   +168

    So did you install a fresh copy of the Operating System on the drive?
     
  5. samh2360

    samh2360 TS Rookie Topic Starter

    No I'd left a blank dvd in the drive and it must have interfered with the boot up
    alls well now lol
    cheers
    sam
     
  6. AYTRIX-TEC

    AYTRIX-TEC TS Rookie Posts: 65

    lol to avoid this go into the BIOS and select the HDD1 or whatever is the first hard drive as the first boot device and you should be able to avoid this in case u leave one in again lol

    hope this helps

    James
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.