TechSpot

Planning New Build

By wesran
Jan 7, 2009
  1. wesran

    wesran TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    Thanks for the reply, have been through all of that. Am now in the process of boxing up the case and PSU to return can't return just the PSU. Will remember this next time an order separately.
     
  2. wesran

    wesran TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    Well Newegg finally received my RMA shipment (6 days) hopefully they will get it turned around soon, this sitting here twiddling my thumbs is for the birds. The odd thing is the 30 day return policy on the other parts goes right on, what if something is bad in that bunch?
     
  3. wesran

    wesran TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    Update & Memory?

    I have just finished building a new machine and install 2-1gig sticks of memory but am confused on what shows in the BIOS:
    1790MB extended memory & 640kb base memory.
    In windows: 1.75Gb.
    The motherboard has on board video & audio and I have not added any expansion cards. I am not having any problems just don't understand what I am seeing.

    Antec Sonata III 500 ATX mid tower case w\500W PSU
    AMD Athlon 64 2.7GHz dual core CPU
    MS XP Pro
    2 sticks Corsair DDR2-800 1024Mb ea.
    Gigabyte GA-MA78g-DS3HP motherboard.
     
  4. jznomoney

    jznomoney TS Rookie Posts: 17

    Your memory might seem lower because the onboard video uses your system memory. If you want to have it available to you you must buy an addon graphics card with its own memory.
     
  5. wesran

    wesran TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    Up & Running

    Have it all together and runs like a new machine. Have one small problem, the audio doesn't come on after a reboot and so far the only remedy I have found is to uninstall in device manager and let windows reinstall on boot up. Works fine after that. Nothing appears to be wrong in device manager(no yellow signs). Any suggestions?
     
  6. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 7,291   +25

    Tried installing the chipset drivers from the Gigabyte website?
     
  7. wesran

    wesran TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    No but will give a try this evening. Thanks
     
  8. wesran

    wesran TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    Found my problem: windows audio was set on manual, after changing that to automatic everything seems to be working fine. Looked that up and it seems all audio has to go through there at least that is what I understood and it worked.
     
  9. wesran

    wesran TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    NEW QUESTION about this MB

    Can some one explain the use of S.M.A.R.T. feature and if I need it how does it work?
    Tried to start a new thread but forum tools does not work for me.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.