TechSpot

Problem with connecting to Internet

By ondrej
Sep 16, 2011
Post New Reply
  1. Hi,

    I need help from you guys. I can not use internet on my computer even i plugged in internet wire and led is flashing green. Other flatmates uses internet withouth problems but i cant. My Local Area Connection says that i am connected, but still nothing. Here is the reply from my cmd i know that these problems were here also before but i tried everything you suggested and nothing was working for me.

    C:\Documents and Settings\Ondrej>IPCONFIG/ALL

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : ondrej-8817f88d
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-1B-24-6E-54-D5
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.3
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 217.23.240.20
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : 20. augusta 2010 19:57:04
    Lease Expires . . . . . . . . . . : 23. augusta 2010 19:57:04

    PPP adapter Nokia 6300 USB Modem (OTA):

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.20.49.226
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
    Default Gateway . . . . . . . . . : 10.20.49.226
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Can you suggest some steps how to repair this? thank you
     
  2. kristain

    kristain TS Rookie Posts: 47

    Hi,

    You can fix the Internet connectivity issues of your router in your wireless network; first, you can check the type of issue faced. Check for your router and the associated hardware. If you have issues with your power supply, you need to ensure proper supply of power. Check your Ethernet connectivity cables; if you have any issues with them, you could replace the cables. If you have issues with your Internet Service Provider, you can contact them and get the problem fixed.
     
  3. R3DP3NGUIN

    R3DP3NGUIN TS Booster Posts: 147   +8

    Try setting a static DNS in Local Area Connection, use the Default gateway IP. It probably wont fix it because DHCP should take care of DNS if its configured properly, but worth a try.
     
  4. ondrej

    ondrej TS Rookie Topic Starter

    Hi guys, thank you for your advices luckily it took some time for me and som searching on internet forums but i was able to fix it by myself so now everything is working properly. Anyways thank you for your time. bye
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...