TechSpot

Problem with my MS-7586

By julfen
Dec 28, 2011
Post New Reply
  1. Hi there i got some serious issues with my computer, when i boiught it they said it would be no problem to play games like skyrim but it laggs!! like hell even om medium settings, i didnt know if im to post this in graphic card section cause i dont know if the reson for this problem is

    1. Defekt video card?
    2 too less RAM?
    3. Wrong BIOS Setup?


    here are my speqs

    OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate
    Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601
    Other OS Description Not Available
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name SLAVE-ULFIS
    System Manufacturer MSI
    System Model MS-7586
    System Type x64-based PC
    Processor Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3201 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    BIOS Version/Date American Megatrends Inc. V1.9, 2010-09-02
    SMBIOS Version 2.6
    Windows Directory C:\Windows
    System Directory C:\Windows\system32
    Boot Device \Device\HarddiskVolume1
    Locale Sverige
    Hardware Abstraction Layer Version = "6.1.7601.17514"
    User Name SLAVE-ulfis\SLAVE
    Time Zone W. Europe Standard Time
    Installed Physical Memory (RAM) 4,00 GB
    Total Physical Memory 3,93 GB
    Available Physical Memory 2,47 GB
    Total Virtual Memory 7,86 GB
    Available Virtual Memory 6,04 GB
    Page File Space 3,93 GB
    Page File C:\pagefile.sys



    all help would be appreciated
    greets ulfen


    i forgot to say this aint the only problem.. as you can see i got 2x 2gig RAM yesterday i tried to put in a third one, a 4 gig but when i do and start the computer the monitor goes black.. if someone had similar problem pease aid me that would be grateful
  2. Dannyk0ed

    Dannyk0ed TS Member Posts: 79

    Your Motherboard cant detect your Video card? What card? Look up the drivers for the video card,
  3. julfen

    julfen TS Rookie Topic Starter

    well.. i hope so i mean if my motherboard didnt recognize my graphic card i shouldnt get any picture at all and get error message when i boot? or? correct me if im wrong
    anyway at the hardware componets it says


    Name ATI Radeon HD 5700 Series
    PNP Device ID PCI\VEN_1002&DEV_68B8&SUBSYS_29911682&REV_00\4&21BAFCA2&0&0008
    Adapter Type ATI display adapter (0x68B8), Advanced Micro Devices, Inc. compatible
    Adapter Description ATI Radeon HD 5700 Series
    Adapter RAM 1,00 GB (1*073*741*824 bytes)
    Installed Drivers aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
    Driver Version 8.920.0.0
    INF File oem15.inf (ati2mtag_Evergreen section)
    Color Planes Not Available
    Color Table Entries 4294967296
    Resolution 1920 x 1080 x 60 hertz
    Bits/Pixel 32
    Memory Address 0xD0000000-0xDFFFFFFF
    Memory Address 0xFBDE0000-0xFBDFFFFF
    I/O Port 0x0000C000-0x0000CFFF
    IRQ Channel IRQ 4294967293
    I/O Port 0x000003B0-0x000003BB
    I/O Port 0x000003C0-0x000003DF
    Memory Address 0xA0000-0xBFFFF
    Driver c:\windows\system32\drivers\atikmpag.sys (8.14.1.6243, 318,00 KB (325*632 bytes), 2011-11-10 03:12)


    so i guess it finds it ,,here a thougth.. i opened up my chassi and when i looked at the graphics card it looked like it was slightly bent or how to say i know it sounds weird but heres my question to you all, is there any chance that the graphic card is wrongly inserted and causes graphic malfunction and/or limited graphics without the computer finding any error?


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.