TechSpot

XP installed but can't log on.

By thewolfe
Feb 12, 2003
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. XP installed but can't log on.

    I have WinME on primary and XP and Win2k on Extended.

    I installed XP and when I tried to log on I got the following message: "The specified domain either does not exist or could not be contacted".

    I found the following MS Knowledge Base article http://support.microsoft.com/?kbid=283133 which told me to go to http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;257338

    Unfortunately, the article is "Greek" to me.

    Can anyone make this simple or have a "work around"?
  2. Phantasm66

    Phantasm66 TS Rookie Posts: 6,504   +6

    How did you manage that, if your are not on a network with a domain controller? You must have done something pretty strange during the XP installation.
  3. thewolfe

    thewolfe TS Rookie Topic Starter Posts: 287

    Not sure what a domain controller is but....I use a router and am networked to two other computer in my office.
  4. thewolfe

    thewolfe TS Rookie Topic Starter Posts: 287

    Re-formatted and did a clean install and I'm "up and running".

    Thanks
  5. Th3M1ghtyD8

    Th3M1ghtyD8 TechSpot Paladin Posts: 794

  6. Rick

    Rick TechSpot Staff Posts: 6,304   +52 Staff Member

    Perhaps he specified a domain controller when he first installed XP?
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.