TechSpot

Laptop keeps hitting blue screen then restarting with this error code  0x0000007e__BC

By podge12
Nov 3, 2010
Post New Reply
  1. HI
    First time posting here . Iv just done a fresh install on my sony viao laptop with windows 7 ultimate 32bit. Sometimes after a few hours or just a few mins a blue screen pops up it restarts and i get an error message with this 0x0000007e__BCCode: 1000007e. Iv use the blue screen tool and this is what it says

    Dump File : 110310-26754-01.dmp
    Crash Time : 03/11/2010 23:18:40
    Bug Check String : SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
    Bug Check Code : 0x1000007e
    Parameter 1 : 0xc0000005
    Parameter 2 : 0x92b5d703
    Parameter 3 : 0x8c4e4ba8
    Parameter 4 : 0x8c4e4780
    Caused By Driver : ewusbnet.sys
    Caused By Address : ewusbnet.sys+2703
    File Description : USB NDIS Miniport Driver
    Product Name : Huawei Technologies Co., Ltd. USB NDIS Miniport Driver
    Company : Huawei Technologies Co., Ltd.
    File Version : 6,0,1,260
    Processor : 32-bit
    Computer Name :
    Full Path : C:\Windows\Minidump\110310-26754-01.dmp
    Processors Count : 2
    Major Version : 15
    Minor Version : 7600

    now i can see it could be a problem with the huawei moblie broadband 3g stick i use but iv searched everywhere on internet for a firmware or driver update with no success, the model of it is e1752 , driving me mad ,hope ye can help and thanks
     
  2. Jonathan King

    Jonathan King TS Rookie Posts: 133

  3. podge12

    podge12 TS Rookie Topic Starter

    Windows freezing blue screen ,heres the bios etc

    · OS - Vista/ Windows 7 ?windows7
    · x86 (32-bit) or x64 ?32
    · What was original installed OS on system?vista
    · Is the OS an OEM version (came pre-installed on system) or full retail version (YOU purchased it from retailer)?oem
    · Age of system (hardware)1.5years
    · Age of OS installation - have you re-installed the OS?new os installed window 7 ultimate ,full version
    · CPU intel core 2duo cpu p8400@2.26GHz
    4gb ram
    · Video Card ati mobility radeon hd 3400 series
    · MotherBoard
    · Power Supply - brand & wattage

    Rapidshare link:rapidshare.com/files/429041696/bdos1.zip

    Iv done now what the link you sent to me asked, the bdos file and report are up there now in the zip file. It seems to be my mobile usb broad band thats causing it but for the life of me cant figure out why. It was working perfectly on the vista os system i had on but not on this windows 7 ,Thanks for the help
     
  4. Jonathan King

    Jonathan King TS Rookie Posts: 133

    I'm having no luck finding drivers myself.

    You're right, it does seem as if that card is the problem. I recommend removing it for the time being, and see if the problem stops.

    The only other thing that I can imagine causing it is AVG. Remove AVG with this tool: http://download.avg.com/filedir/util/avg_arm_sup_____.dir/avgremover.exe

    Replace it with MSE: http://www.microsoft.com/security_essentials

    Install these Intel WiFi drivers: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=19239&ProdId=3062&lang=eng

    Install these Yukon drivers: http://extranet.marvell.com/drivers/driverDisplay.do?driverId=206

    Summary of the dumps
    Code:
    [font=lucida console]
    Built by: 7600.16617.x86fre.win7_gdr.100618-1621
    Debug session time: Wed Nov  3 20:57:24.909 2010 (UTC - 4:00)
    System Uptime: 0 days 0:03:07.750
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for ewusbnet.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ewusbnet.sys
    Probably caused by : ewusbnet.sys ( ewusbnet+2703 )
    PROCESS_NAME:  System
    BUGCHECK_STR:  0x7E
    DEFAULT_BUCKET_ID:  NULL_CLASS_PTR_DEREFERENCE
    FAILURE_BUCKET_ID:  0x7E_ewusbnet+2703
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨``
    Built by: 7600.16617.x86fre.win7_gdr.100618-1621
    Debug session time: Wed Nov  3 20:53:50.392 2010 (UTC - 4:00)
    System Uptime: 0 days 0:31:47.234
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for ewusbnet.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ewusbnet.sys
    Probably caused by : ewusbnet.sys ( ewusbnet+2703 )
    PROCESS_NAME:  System
    BUGCHECK_STR:  0x7E
    DEFAULT_BUCKET_ID:  NULL_CLASS_PTR_DEREFERENCE
    FAILURE_BUCKET_ID:  0x7E_ewusbnet+2703
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨``
    Built by: 7600.16617.x86fre.win7_gdr.100618-1621
    Debug session time: Wed Nov  3 19:17:21.268 2010 (UTC - 4:00)
    System Uptime: 0 days 5:08:50.923
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for ewusbnet.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ewusbnet.sys
    Probably caused by : ewusbnet.sys ( ewusbnet+2703 )
    PROCESS_NAME:  System
    BUGCHECK_STR:  0x7E
    DEFAULT_BUCKET_ID:  NULL_CLASS_PTR_DEREFERENCE
    FAILURE_BUCKET_ID:  0x7E_ewusbnet+2703
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨``
    Built by: 7600.16617.x86fre.win7_gdr.100618-1621
    Debug session time: Wed Nov  3 14:08:03.760 2010 (UTC - 4:00)
    System Uptime: 0 days 17:48:26.414
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for ewusbnet.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ewusbnet.sys
    Probably caused by : ewusbnet.sys ( ewusbnet+2703 )
    PROCESS_NAME:  System
    BUGCHECK_STR:  0x7E
    DEFAULT_BUCKET_ID:  NULL_CLASS_PTR_DEREFERENCE
    FAILURE_BUCKET_ID:  0x7E_ewusbnet+2703
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨``
      
    [/font]
     
  5. podge12

    podge12 TS Rookie Topic Starter

    same story

    yo so i did everything you said, but the hewai card is not a card but a usb stick ,its a 3g modem that plugs into the usb port and witout it i have no internet iv searched every where for help and alot of people said they get the same kind of error but no luck in fixing it.it worked perfectly on windows vista and only have this problem on 7
     
  6. Jonathan King

    Jonathan King TS Rookie Posts: 133

    Sorry for the delay, somehow this thread got marked as read.

    You may consider replacing the card, honestly.
     


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.